Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anka-skakanka96

Zmiana pracy, dieta, leki przeciwlękowe a brak miesiączki

Polecane posty

Cześć,

Od kiedy pamiętam, dostawałam okres jak w zegarku (28 dni)  - co trzeci czwartek wieczorem. Od maja zeszłego roku coś się zmieniło. Pierwszy raz czekałam na okres - wydłużenie o 9 dni. Z kolejnymi powoli się normowało. Jednak nie wróciły do tak regularności co wcześniej. W tym miesiącu jest to samo. Dziś jest 36 dzień miesiączki.  

W  tym miesiącu zmieniłam pracę, przebranżawiam się,  mam problemy ze studiami i wkradają się pierwsze poważne sprzeczki w związku i z rodzicami. Dodatkowo zaczęłam częściej brać tabletki uspokajające - Validol i hydroksyzynę PPH. Profilaktycznie zaczęłam brać też witaminę D (2000 j.m.) z dodatkami wit. K, fosfor, cynk i magnez. Zaczęłam ograniczać jedzenie, na oko ok. 1000 kcal, nie jestem pewna. Potrafię zjeść banana, jakieś gotowe danie do mikrofali i kanapkę wieczorem. Jakoś koło dni przypadających na owulację spaliłam pół jointa i wypiłam całe wino. Kochałam się ze swoim facetem 20. dnia cyklu, skończył na zewnątrz.

Czuję dziwne uczucie w żołądku, ale nie jak mdłości czy zgaga. Takie czysto stresowe uczucie. Wczoraj moja szyjka macicy była twarda i ułożona nisko, lekko wilgotna a dziś już jest miękka i wilgotno lepka, czuję dziwny śluz w wejściu, ale otarcie jest wyczuwalne. Czasem pobolewa jak przy miesiączce.

Zestresowana jestem całe życie, nie potrafię wyluzować. Nakręcam się, że to ciąża. Ale niestety nie mam jak kupić testu. Ostatnim razem jak kupowałam to miałam takie ciśnienie, że chcieli pogotowie wzywać.

Moja siostra ma problemy z tarczycą, być może u mnie też dopiero się zaczynają pojawiać.

Nigdy mnie nie zawiódł tester owulacyjny Afrodyta. jest mały, ale dokładny i łatwy w obsłudze. Dni płodne sprawdzasz na podstawie badania swojej śliny.