Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rypsyma

Ognisko Eczmiadyń

Polecane posty

Jest to jedyne ognisko Koronawirusa w Armenii na 15 przypadków  jest to 11 prypadków aż  w Eczmiadyniu czyli w miescie do którego zwykle chodiłam do światyni do sklepu jezdiłam na targ . Tam gdzie sa groby moich bliskich . Ja jako anemiczka  mam leki wzamacnjaace organizm winc sie nie boje ,a le  martwie się o tate który ma Astme  o dieci o tesciów .  W miescie nie byłam  od niedili byc może prez ten tydin na mogiłach zarosło trawa bo o tej poze powino sie juz sadic kwiaty ale wole nie jechąc tam , skoro liturgie sa we wsiach . Jestesmy tak naprawde odileni od swata winc moja sistra nie wim cy na swinta pryjedie cy nie zostania z merem i diecmi w Rosii martwi sie onia ale wiere że w rosii jes bespicnie statystyki tam rosna ale dużo zdrowije a kraj wilki . Prośmy matke eczmaidynska św rypsyme św gajne iwsyske meczenice Dziwice  św Gregorza Oswicicila by uratolwali swoje miasto

mieskancy miata eczmaidyn sa zwolnieni  z Boskiej liturgii inni maj,a  Boskie liturgie w swoich mijscowosciach prypominam ze od jutr juz w kazdj wsi bez świntyni bendie Boska liturgia w domach mieskanców lub w kplicah to samo licyc bendie nabozenstw kryrowych

ocywiscie Liturgie w  Stolicy apostolskiej i w innych parafiach Eczmiadynia sa normalnie jak i nabozenstwa wsyscy co sie nie boja moga w nich uczestnicyc  zgonie z zasadami higieny