Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

ewelinka216

Jak rozmawia膰 z umierajacym przyjacielem 馃様

Polecane posty

M贸j przyjaciel umiera. Nie umiem sobie poradzi膰 z tym 偶e ju偶 nied艂ugo Go nie b臋dzie. Kocha艂 偶ycie i nied艂ugo ju偶 Go ze.mna nie b臋dzie. Chce mi si臋 tylko wy膰, w niczym nie widz臋 sensu. Kiedy jestem z Nim to nawet m贸wi膰 nie mog臋 bo b贸l mnie zaciska. Wiem, Jego cierpienie si臋 sko艅czy jak odejdzie ale moje si臋 zacznie 馃様

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Nikt11

M贸j przyjaciel umiera. Nie umiem sobie poradzi膰 z tym 偶e ju偶 nied艂ugo Go nie b臋dzie. Kocha艂 偶ycie i nied艂ugo ju偶 Go ze.mna nie b臋dzie. Chce mi si臋 tylko wy膰, w niczym nie widz臋 sensu. Kiedy jestem z Nim to nawet m贸wi膰 nie mog臋 bo b贸l mnie zaciska. Wiem, Jego cierpienie si臋 sko艅czy jak odejdzie ale moje si臋 zacznie 馃様

Pomy艣l teraz聽 cierpi聽 聽mo偶e聽 te偶 chce聽 si臋聽 uwolni膰聽

Udost臋pnij ten post

Oczywiste jest to 偶e chce si臋 uwolni膰. Codziennie mi to m贸wi 偶e ma ju偶 dosy膰. Ze chce ju偶 umrze膰. I ja Go rozumiem bo to tylko czekanie na 艣mier膰 w ogromnym b贸lu. Ale 偶ycie bez Niego tu na ziemi b臋dzie ci臋偶kie...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Nikt11

Oczywiste jest to 偶e chce si臋 uwolni膰. Codziennie mi to m贸wi 偶e ma ju偶 dosy膰. Ze chce ju偶 umrze膰. I ja Go rozumiem bo to tylko czekanie na 艣mier膰 w ogromnym b贸lu. Ale 偶ycie bez Niego tu na ziemi b臋dzie ci臋偶kie...

Rozmawiaj z nim jakby byl聽zupe艂nie聽 zdrowy聽聽

Udost臋pnij ten post

Chyba jak wy偶ej, to musi by膰 straszne. Naprawd臋 bardzo Ci wsp贸艂czuj臋. Jemu te偶- nie ma chyba nic gorszego ni偶 czekanie na 艣mier膰.聽

Udost臋pnij ten post

Rozmawiaj z nim jakby byl聽zupe艂nie聽 zdrowy聽聽

To nie takie proste. On ju偶 nawet nie m贸wi. Porozumiewamy si臋 za pomoc膮 eyegaze tylko. Kr贸tkimi zdaniami.聽Nie chodzi. Jest ca艂kowicie zale偶ny od innych. Przenosz臋 Go na kanap臋, do 艂贸偶ka, zabieram na spacery. A kiedy wracamy to On nie jest szcz臋艣liwy tak na 100% bo ma 偶al, 偶e choroba zabra艂a mu 偶ycie.聽

Chyba jak wy偶ej, to musi by膰 straszne. Naprawd臋 bardzo Ci wsp贸艂czuj臋. Jemu te偶- nie ma chyba nic gorszego ni偶 czekanie na 艣mier膰.聽

To jest straszne. Cholernie ci臋偶kie. W maju zesz艂ego roku dosta艂 diagnoz臋 ze ma z艂o艣liwe stwardnienie zanikowe boczne i dosta艂 rok 偶ycia. Nawet niewiem czy do maja tego roku聽do偶yje. Nawet jak to tylko pod aparatur膮 馃様. B臋dzie mi Go cholernie brakowa膰 馃槶馃様

Udost臋pnij ten post

Niestety kochana musisz si臋 z tym pogodzi膰, to straszna choroba. Nic nie mo偶esz zrobi膰. A co m贸wi膮 lekarze ? Ju偶 postawili na nim krzy偶yk? Czy jaki艣 przeszczep kom贸rki macierzyste? Czy to ju偶 jest za p贸藕no聽

Udost臋pnij ten post

Niestety kochana musisz si臋 z tym pogodzi膰, to straszna choroba. Nic nie mo偶esz zrobi膰. A co m贸wi膮 lekarze ? Ju偶 postawili na nim krzy偶yk? Czy jaki艣 przeszczep kom贸rki macierzyste? Czy to ju偶 jest za p贸藕no聽

Nie da si臋 z tym pogodzi膰, przyjmuj臋 to do wiadomo艣ci ale nie umiem si臋 z tym pogodzi膰.聽Na t膮 chorob臋 nie ma lekarstwa kochana. Tylu ludzi na to umiera a medycyna dalej nie wie jak to cholerstwo leczy膰. 呕adnych lekarstw, 偶adnych nadziei. 艢mier膰 w cierpieniu swoim i bliskich. Dzisiaj czu艂 si臋 lepiej w dzie艅, a wieczorem napisa艂 偶e musi si臋 nafaszerowa膰 艣rodkami na spanie bo sam nie za艣nie 馃様

Udost臋pnij ten post