Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Oleole

Samotnosc

Polecane posty

Czesc,

nie udalo mi sie odnalezc podobnego, swiezego watku, dlatego zakladam nowy. 

chcialabym poruszyc temat samotnosci. 
otoz moje zycie w ciagu ostatnich kilku lat potoczylo sie w taki sposob, ze jestem bardzo samotna. 
zawsze mialam kilka bliskich mi przyjaciolek, ale te relacji stopniowo wykruszyly sie przy jednoczesnym braku poznania nowych osob, z ktorymi nawiazalabym powazniejsza relacje.
Wiekszosc osob, ktore znam ulozyla sobie zycie, ja natomiast nigdy nie mialam partnera.

Nie jestem typem imprezowiczki, nie pije alkoholu, co utrudnia mi spotykanie nowych osob. Mam rozne zainteresowania, ale nie wiem, jak moglabym wykorzystac je do poznawania ludzi. 

czy sa tu osoby, ktore maja lub mialy podobny i udalo im sie go rozwiazac? Moze macie jakies porady dla zagubionej osoby?

czuje, ze troche sie pogubilam.

Czesc,

nie udalo mi sie odnalezc podobnego, swiezego watku, dlatego zakladam nowy. 

chcialabym poruszyc temat samotnosci. 
otoz moje zycie w ciagu ostatnich kilku lat potoczylo sie w taki sposob, ze jestem bardzo samotna. 
zawsze mialam kilka bliskich mi przyjaciolek, ale te relacji stopniowo wykruszyly sie przy jednoczesnym braku poznania nowych osob, z ktorymi nawiazalabym powazniejsza relacje.
Wiekszosc osob, ktore znam ulozyla sobie zycie, ja natomiast nigdy nie mialam partnera.

Nie jestem typem imprezowiczki, nie pije alkoholu, co utrudnia mi spotykanie nowych osob. Mam rozne zainteresowania, ale nie wiem, jak moglabym wykorzystac je do poznawania ludzi. 

czy sa tu osoby, ktore maja lub mialy podobny i udalo im sie go rozwiazac? Moze macie jakies porady dla zagubionej osoby?

czuje, ze troche sie pogubilam.

Taki temat już jest

Hej,

Mam podobnie, od 5 lat mieszkam bardzo daleko od rodzinnego domu. W tamtym regionie miałem przyjaciół, z którymi spędzałem wiele czasu. Także jestem, w chwili obecnej, samotny, nie mam tu przyjaciół. Na pewno mogę Ci powiedzieć żebyś nie szukała ich na siłę, bo to strata czasu. Z moimi "starymi" druhami - utrzymuję kontakt przez internet, natomiast większość czasu spędzam obecnie na pracy i rozwoju. Pomimo ukończonych studiów - kończę dodatkowo szkołę policealną na kierunku, który mnie zawsze interesował. W wolnym czasie oglądam seriale, czytam, gram. Pomimo tego, że czasem dołek trochę może złapać, nauczyłem się samotnego życia i nie mogę powiedzieć, że jestem tym załamany. Po prostu trzeba się czasem przystopować pamiętając jednocześnie, że życie mamy jedno. 

Jeśli chodzi o poznawanie ciekawych osób pomocą jest - internet. Czasem łatwo będzie znaleźć na grupach zainteresowań. Co do znalezienia partnera, tu nie pomogę, bo tego nie rozkminiłem, na pewno nie polecę Tindera ani Badoo, byłem tam, ale miałem jedynie poczucie zmarnowanego czasu, przy czym to subiektywna opinia. Mam nadzieję, że trochę pomogłem, spokojnego wieczoru.