Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosciowka

Październikówki 2020

Polecane posty

Hej dziewczyny, rozszerzacie już dietę? Jak tak to od czego zaczynacie? I kiedy zaczelyscie a jak nie to kiedy planujecie?

2 minuty temu, Gosciowka napisał:

Hej dziewczyny, rozszerzacie już dietę? Jak tak to od czego zaczynacie? I kiedy zaczelyscie a jak nie to kiedy planujecie?

Czekam do ukończenia 6 miesiąca i wtedy mam plan zacząć od jakiejś marchewki, ziemniaka itp

12 minut temu, Janka franka napisał:

Czekam do ukończenia 6 miesiąca i wtedy mam plan zacząć od jakiejś marchewki, ziemniaka itp

Karmisz piersią czy mm? Bo czytalam ostatnio ze jak piersią to lepiej poczekać do 6 miesiąca a jak mm to żeby zaczac już od 4 i się zastanawiam czy nie wypośrodkować i zacząć od 5. Też planuje właśnie od marchewki i ziemniaka 

Ja planuje od 4,5. Plaby - planami, a zobacze jak syn bedzie reagował. Nie chodzi mi nawet o reakcje po zjedzeniu, tylko podczas jedzenia. Teraz ma 14 tygodni i jak probuje mu podać wodę albo rumianek, nie chce, tylko wypycha jezykiem. Przez to noe mam jakiś wielkich nadziei ze szybko zaakceptuje papki. Zaczne: brokuł, ziemniak, pietruszka, batat, marchewka, reszta warzyw, które przyjdą mi do głowy, dopiero później owoce.

A w czym podajesz wodę? U mnie z butelki jest lipa mało pije większość wypluwa. Zamówiłam kubek nie kapek i jak tylko Dodzie będę dawać jej wodę żeby się przyzwyczajała a później będę myśleć o jedzeniu. 

Probowalam początkowo butelka do nauki picia z MAM, ale jakoś nie szlo. Niby ssał i fajnie mu to szlo a potem sie zorientowałam, że wszystko mu wylatywało z buzi. Tak za tydzień znowu sprobuje ta butelka. Na razie podaję mu w zwykłej butelce tylko z smoczkiem 0. No i jest ok tylko ze najwidoczniej bardzo mu smak przeszkadza, zaczyna pic chętnie. Po czym pociągnie mleko i widać bo grymasie na jego buźce ze nie dla niego takie luksusy 😕

Karmię mm ale mam wcześniaka i lekarz kazała jednak zaczekać do skończenia 6 miesiąca. Moja wody nie lubi ale może kupię jej ten niekapek i będziemy próbować.