Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

viceklita

mam APEL do pana Premiera, do RZĄDU, do Prezesa TVP

Polecane posty

tysiące Polek i Polaków siedzi w domach, są bezrobotni, nudzą się i szukają zajęcia, zaczynają pić z nudów 

ale setki i tysiące mądrych Polek i Polaków ma i posiada ogromne pojęcie na temat cyfryzacji ,

jak wiadomo TVP otrzymało z budżetu narodowego sporą pomoc finansową w wysokości 2 mld PLN 

prawdopodobnie na 'cyfryzację' polskich  filmowych zasobów narodowych , które są w archiwach TVP ,

czyli setki tysięcy taśm filmowych, które wymagają CYFRYZACJI ,

hAmerykanie, Anglicy, Niemcy, Francuzi, Duńczycy już sobie praktycznie poradzili z Cyfryzacją swoich zbiorów a My 

jesteśmy nadal w lesie i liczymy drzewa 

a tysiące kilometrów taśmy filmowej leży w ARCHIWACH TVP , wszyscy czekają na te filmy po CYFRYZACJI 

a lista tych filmów jest ogromna ,  nie chcę wspominać tytułów filmów typu ZERWANY MOST , CZERWONE BERETY, 

PAMIĄTKA Z CELULOZY , PAJĘCZARKI itd. 

moja propozycja :

wiele Polek i Polaków posiada w swoich domach (mieszkaniach) urządzenia techniczne typu SKANERY ( wcale nie gorszej jakości

od tych, które posiada TVP) 

z ARCHIWUM TVP otrzymujemy FILM do CYFRYZACJI - (ok. 3 kilometry taśmy filmowej) i za pomocą SKANERA wysokiej rozdzielczości 

skanujemy KLATKA za KLATKĄ i klatka za klatką i każdą KLATKĘ zapisujemy w folderze na twardym dysku - profesjonalnie 

to można wykonać nawet w warunkach amatorskich , 

bardzo żmudna praca i w rękawiczkach oraz w maseczce ale jest do wykonania nawet w warunkach amatorskich ,

za zeskanowanie FILMU i zapisaniu fotek na twardym dysku proponuję aby wypłacono 10 tys. PLN 

pozostawiam do przemyślenia ,

Polki i Polacy nie będą się nudzić, trochę forsy zarobią 🙂