Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agnieszka Turska-Kawa

Prośba o pomoc w realizacji badania nt. restrykcji w pandemii

Polecane posty

Szanowni Państwo,

jestem pracownikiem Uniwersytetu Śląskiego. Chciałabym serdecznie poprosić o pomoc w przeprowadzeniu badania. Zostało ono przygotowane przez Instytut Psychologii oraz Instytut Nauk Politycznych. Jego celem jest poznanie opinii na temat ograniczeń nakładanych na mieszkańców krajów objętych pandemią SARS-CoV-2. Celem tych zakazów i nakazów jest ograniczenie liczby osób zakażonych i zarządzanie sytuacją kryzysową wywołaną pandemią. Nasze badanie jest próbą ustalenia związków pomiędzy akceptacją ograniczeń związanych z pandemią a szeregiem postaw i preferencji społeczno-politycznych oraz innych cech indywidualnych.

Zaproszenie do udziału w naszym badaniu jest skierowane wyłącznie do osób pełnoletnich. Badanie jest w pełni anonimowe a udział w nim jest dobrowolny. Nie zbieramy żadnych danych personalnych. Możesz też zrezygnować z udziału w badaniu każdej chwili bez podawania przyczyn.

Kwestionariusz składa się z szeregu stwierdzeń, z dołączonymi do nich odpowiedziami. Uczestnik badania ustosunkowuje się do tych stwierdzeń zaznaczenie jednej z odpowiedzi. W tym kwestionariuszu nie ma odpowiedzi dobrych i złych - wszystkie odpowiedzi są poprawne, gdyż odzwierciedlają Państwa prawdziwe opinie.

Odpowiedź na pytania tego kwestionariusza zajmuje około 15 minut. Będę ogromnie wdzięczna za pomoc!

ankieta znajduje się pod linkiem: https://el.us.edu.pl/ankiety/index.php/691329?newtest=Y&lang=pl

Agnieszka Turska-Kawa

Bardzo ciekawy kwestionariusz, choć wypełnienie go zabiera trochę dłużej niż 15 minut.😁

No i chcę tylko nadmienić, iż są tam pewne rzeczy, które się wykluczają, bo nawet jeśli ktoś nie chce (oprócz komunistów) gospodarki centralnie sterowanej, to jednak już w zbyt szybki wzrost cen rząd powinien zainterweniować.

Tak samo, ograniczenia na przyjazdy do Polski ludzi z Zachodu tak, ale tylko w czasie kwarantanny - ma się rozumieć. Brakuje przestrzeni żeby to doprecyzować, albo pytania są niedoprecyzowane ponieważ tylko niekiedy wiadomo, że chodzi o czasy pandemii (jak w przypadku modlitwy), a niekiedy nie, a przekonania mogą się przez to różnić i to bardzo.

Tak samo zabrakło pytania o to czy rząd powinien obniżyć podatki. OWSZEM powinien, wtedy byłoby sprawiedliwie i nie kazano by płacić młodym (bezdzietnym i po 26-tym roku życia) inwestorom na dorobku na małych potomków elektoratu wyborczego PIS. Bo jak to jednym dawać, a innym tylko zabierać? I choć jestem za opieką socjalną nad najbiedniejszymi to na pewno nie w taki sposób, by rozdawać ryby - tylko raczej wędki. Tak samo nie może być bezwzględnej równości społecznej, bo jej po prostu nie ma. Po pierwsze to intelgentniejsi muszą rządzić mniej inteligentnymi ludźmi, po drugie struktura państwa wymaga organów rządzenia. A wiadomo, że prezydent będzie miał ochronę, a zwykły mechanik samochodowy już nie.

Itd. Itp.

Mam nadzieję, że pomogłam. Pozdrawiam :)

Bardzo ciekawy kwestionariusz, choć wypełnienie go zabiera trochę dłużej niż 15 minut.😁

No i chcę tylko nadmienić, iż są tam pewne rzeczy, które się wykluczają, bo nawet jeśli ktoś nie chce (oprócz komunistów) gospodarki centralnie sterowanej, to jednak już w zbyt szybki wzrost cen rząd powinien zainterweniować.

Tak samo, ograniczenia na przyjazdy do Polski ludzi z Zachodu tak, ale tylko w czasie kwarantanny - ma się rozumieć. Brakuje przestrzeni żeby to doprecyzować, albo pytania są niedoprecyzowane ponieważ tylko niekiedy wiadomo, że chodzi o czasy pandemii (jak w przypadku modlitwy), a niekiedy nie, a przekonania mogą się przez to różnić i to bardzo.

Tak samo zabrakło pytania o to czy rząd powinien obniżyć podatki. OWSZEM powinien, wtedy byłoby sprawiedliwie i nie kazano by płacić młodym (bezdzietnym i po 26-tym roku życia) inwestorom na dorobku na małych potomków elektoratu wyborczego PIS. Bo jak to jednym dawać, a innym tylko zabierać? I choć jestem za opieką socjalną nad najbiedniejszymi to na pewno nie w taki sposób, by rozdawać ryby - tylko raczej wędki. Tak samo nie może być bezwzględnej równości społecznej, bo jej po prostu nie ma. Po pierwsze to intelgentniejsi muszą rządzić mniej inteligentnymi ludźmi, po drugie struktura państwa wymaga organów rządzenia. A wiadomo, że prezydent będzie miał ochronę, a zwykły mechanik samochodowy już nie.

Itd. Itp.

Mam nadzieję, że pomogłam. Pozdrawiam :)