Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

alejandra612

Moja rodzina mnie nęka

Polecane posty

Witam mam dwójkę dzieci i rozwodze sie z mężem , obecnie jesteśmy na etapie czekania na wyznaczenie terminu rozprawy , z mężem się nie kłóce a wręcz sie dalej przyjaźnimy oboje podjęliśmy decyzję o rozwodzie nawet jeszcze mieszkamy razem ale w osobnych pokojach , zaczęłam spotykać się z innym mężczyzna którego moja rodzina nie akceptuje zaczęło się od wysyłania smsow od babci i od kuzynki z obelgami telefony od ojca także z obelgami pozniej zaczęło się prześladowanie mnie dzwonienie po innych ludziach co robię, gdzie jestem , pojechałam ostatnio do siostry na jeden dzień mialam włączona lokalizacje na Facebooku dowiedzieli się ze nie jestem w domu zamiast zadzwonić do mnie i sie zapytać zaczeli dzwonic po innych co zrobiłam z dziećmi przeciez nie mogłam ich zabrać ze sobą bo siostra mieszka w 20 m i nie ma tam miejsca , ze zaraz będą dzwonic na policję bo nie wiadomo co zrobiłam z dziećmi, dzieci były w tym czasie u mojej przyjaciółki, później zaczelam dostawać groźby od babci ze zadzwoni na mnie do opieki zeby mi dzieci do domu dziecka zabrali ze nawymysla na mnie , że dowie się kiedy sprawa moja rozwodowa i zrobi wszystko zeby mi ja utrudnić razem z moja kuzynką jestem juz na skraju wytrzymałości psychicznej dbam o moje dzieci kocham je nad życie a ja się boję ze ktos przyjdzie do mojego domu i mi je zabierze nie wiem co mam zrobić juz nie daje rady

Proponuję skorzystać z darmowej pomocy prawnej.Takich porad udzielają prawnicy no w mopsach.Napewno pomogą Pani uporać się z tym problemem.Jezeli jest Pani dobrą matką nikt Pani dzieci nie odbierze.Ma Pani prawo układać sobie życie na nowo.A to co robi rodzina to przemoc psychiczna , groźby to także jest karalne.Glowa do góry.

Może Pani zadzwonić do najbliższego ośrodka interwencji kryzysowej tam psycholog doradzi co dalej robić.Nie jest Pani sama , wszystko będzie dobrze