Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

karen12

Studia po biol chemie?

Polecane posty

Hej jestem tegoroczna maturzystka, zdaje rozszerzona biologie chemie i angielski, moj problem jest taki ze nie za bardzo ida mi arkusze z chemii mimo ze 3 lata mialam 4 z i ogolnie nie mam jakichs brakow ani nic, nasza nauczycielka byla bardzo wymagajaca, robilam duzo zadan, zbiorow zadan i arkuszy to srednio sie czuje w tych maturach,  biologia idzie mi calkiem dobrze, zrobilam matury 2015-2019 maj i czerwiec i z tych matur mam wyniki 62- 82%  podobno to nie jest jakos zle, wiec biologie moze mi sie uda zdac chociaz na 60% ale nwm co zrobic z ta chemia niby zadania osobno umiem zrobic ale razem wszystko na maturze juz nie. Myslalam nad medycyna, wiec jakbym jeszcze troche powtorzyla to powinno byc ok ale z wynikiem ponizej 60% z chemii na pewno sie nie dostane dlatego szukam jeszcze jaichs innych opcji, myslalam nad farmacja, analityka medyczna, biotechnologia i neurobiologia i nie wiem co wybrac moze ktos ma jakies infomrmacje albo studiuje ktorys z tych kierunkow i moglby cos polecic?

Jak się nie czujesz mocna w chemii to farmacji nie polecam, bo tam jakieś 80% studiów to różne odmiany chemii. Analityka medyczna to też w głównej mierze chemia, biotechnologia raczej nie ma przyszłości w Polsce. Polecam przycisnąć i próbować na medycynę 🙂

Dnia 26.05.2020 o 22:33, bamczikibambam napisał:

Jak się nie czujesz mocna w chemii to farmacji nie polecam, bo tam jakieś 80% studiów to różne odmiany chemii. Analityka medyczna to też w głównej mierze chemia, biotechnologia raczej nie ma przyszłości w Polsce. Polecam przycisnąć i próbować na medycynę 🙂

Chciałabym najbardziej medycyne ale watpie ze puści mnie wynik z chemii no a tez nie wiadomo jak bio 😕 dlatego chyba pojde na byle co i bede poprawiac za rok