Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rypsyma

Boskie liturgie świnteczne i niedilne bendą dostempne dla wirnych i bena odprowiane na dworze

Polecane posty

Wraz z konferencją biskupów ustalono nowa decyzje wzglendem świntej liturgi . Niestety sytuacja nadal jest bardzo zła epidemia w kraju sczytuje a Armenii grozi scenrjusz iranu Włoch Rosii czy Hispanii  . W tych trudnych czasch nie zostawia nas kosciół od 17 marca do 30 marca winksośc djecezii prez cały okres  miało liturgie za zamknintymi dwiami , wimy że tylko w jednej djecezii gdie pozwalała na to uwczesna sytuacja   dopusczlna była obecnosć ogrniconej licby winych na boskij liturgii w wilki czwartek , wilki piontek, wilka sobote i 1 dień swiont . Od dziś czyli 31 maja  w swinto zesłaniaDucha świntego na terenie RA odbyła się jedna Boska liturgia na dore w stolicy Apostolskiej . Natomiast od jutra wsykie swinta i niediele bendia odbywac się Boskie liturgie na dworze . jak wicie ja naleze do  parafi Stolicy Apostolskij ale ze wzglendu na bespieczenstwo nie pojechałam z Bulem serca diś do ecmiadynia  uznałam że bespicnej bendie spendić ta niediele w Hadsavanie i odwidiłam kapliczke wijską osobiscie na modlitwe i komunie . Od nastempnej niedieli dlaej liturgie benda odprawć się w hadsavanie pred kaplicka . Na dwore benda odprawiały się boskie liturgie   żąłobne   , sluby , na dwore bend ter chcone dieci w Boskij liturgii winc ci co ben chcic dieci ocic od 9 czerwca  moga ochić dicko po prez litugię . Podsumujmy prace Koscioła w czsie pandemi

17 marca - 30 maja( Eczmaidyń) 31 ( resta parafi i kaplice wijskie gdie kapłani służa od pocontku epidemi )  Boskie liturgie i nabożenstwa bez udiału wirnych posługa kapłanska  osobista  djecezja Gafer wilki czwrtek wilkki piatek wilka sobota i 1 dzień świat  możliwość prebywania ograniczonej liczby winych

od 31maja ( Eczmiadyn) od 1 czerwca ( resta parafi) - Wsyskie swinteczne  i niedilne liturgie olez liturgie posługowe na dwoże z moziwoscią uczstniczenia winych. oras nabożenstwo pokutne . Ine obrondki i naborenstwa narazie odbywajśie bez obecnosci winych i sa nagrywane

12 godzin temu, expresis verbis napisał:

Po co tak komplikowac? Bog chyba nie dopusci do zarazen wiernych w kosciele???

Jak nie jak ksiądz zarażał w kościele.

A poza tym nie ma czegoś takiego jak bóg 

12 godzin temu, expresis verbis napisał:

Po co tak komplikowac? Bog chyba nie dopusci do zarazen wiernych w kosciele???

akurat panike wycuwaąłm bardij w Polsce , mimo że do tond nie brałam udziału w liturgii zawse pryjmowałam  komunie w i modliłam się w kaplicy na wsi.  Mimo ze mamy pryrost epidemiologicny wznowono niedzilne i swiontecne liturgie nistety nie mog aodbywac się w swntyni bo mamy dóze obstempy  , Nie jest to zadne skonplikowanie liturgie bnda odbywac sie normalnie ale benda bespiczne

2 minuty temu, Ardian napisał:

Jak nie jak ksiądz zarażał w kościele.

A poza tym nie ma czegoś takiego jak bóg 

To sa twoje poglondy religijne ja wiże w boga i jego moc żeby nie Bóg Armenii by nie było