Obca95 1 Napisano Czerwiec 2, 2020 Cześć, Od ciąży borykam się z nawracającą grzybicą pochwy. Lekarz zapisal mi flucofast 100, dla Męża dwie tabletki, reszta dla mnie, 3 pod rzad, pozostałe 2 co 3 dni. Ponadto uzywam lactacydu przeciwgrzybiczego oraz lactovaginal dopochwowo i modlę się, zeby bylo ok. Natomiast moje pytanie brzmi - czy ktoś z was brał flucofast i rzeczywiście się wyleczył? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kokonwalia 4 Napisano Czerwiec 12, 2020 Tak, mi pomógł. Też miałam nawracające infekcje co miesiąc. Lekarz przepisał to - 1, 3 i 9 dnia. Potem przez 6 m-cy raz w miesiącu ( ale wzięłam tylko 1 tabletkę) i partner też 1,3 i 9 dzień. Mam już spokój. Chyba to on był nosicielem i mnie zarażał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kokonwalia 4 Napisano Czerwiec 12, 2020 Jeszcze mi zaleciła przez pół roku po okresie przez tydzień probiotyk ginekologiczny. Ale też wzięłam tylko 2 mce i odpukac od lutego spokój, nic. Clotrimazolum maść też możesz używać. B tania, a dobra. Płyn do higieny jak najbardziej, dobry wybór, też go mam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach