Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AlexMi

Handel DE-PL szpery Rowery

Polecane posty

Cześć

Interesuje mnie rozkręcenie biznesu, na przedmiotach używanych np. z Niemiec. 

Niedługo wyjeżdżam właśnie na zachód do pracy. Myślę, że poza samą pracą w Niemczech, można by przy okazji zagłębić się w handlu używanymi przedmiotami. 

Najbardziej interesuje mnie towar, typu np. Rowery, kosiarki, meble, rtv, AGD itp.

Chcę poprowadzić ten biznes, raczej w stronę sklepu, czy magazynu. Na którym przygotowane do sprzedaży przedmioty, ludzie będą mogli kupić, lub zamówić poprzez stronę internetową. 

Nie wiem jak w waszych rejonach, jednak u mnie w Wlkp. jest sporo handlarzy w takim biznesie. Zwykle polega to jednak na handlu obwoźnym, po giełdach, czy prowizorycznych wiatach ze stertami rupieci. Wielu też, ma dość kiepskiej klasy towar, przywieziony prosto z Niemiec, nie przygotowany, brudny, często mniej lub bardziej uszkodzony. Co też znacząco wpływa  a zyski, tym bardziej, że często przedmioty, można naprawić niewielkim nakładem finansowym. 

Zależy mi na tym, żeby towar był wysokiej jakości. Czysty, w dobrym stanie, po serwisie. 

Temat rowerów, dość dobrze jest mi znany, ogarniam serwis i ich upłynnienie. Oczywiście w ofercie, może być też grubszy towar, jak np. Motocykle, czy samochody, wszystko z czasem 🙂

Priorytetem jednak, jest teraz przeprowadzka za Odrę i stopniowe, zwiększanie oferty zaopatrzenia w ustalonym miejscu w Polsce. 

Najważniejszą kwestią jest, dobre dojście do ładnego towaru, co może nie być bardzo proste. Oczywiście wszystko do ogarnięcia 😉

Dobrą opcją, mogło by też okazać się, pozyskiwanie sprzętu z wystawek. (choć w obliczu nadchodzącego kryzysu, różnie może to być). 

Temat zapewne dość zamknięty, jednak być może orientuje się ktoś, w którym rejonie, dobrze jest poszukać towaru? 

Jakieś spostrzeżenia, dodatkowe informacje w temacie? 

Sory, jednak jestem dość świeży w biznesie, mam 25lat a od około 4lat sporadycznie inwestuje właśnie w tzw. "Szpery" . Interes jest niezły, jednak sprowadzanie towaru z pierwszej ręki, z pewnością jest bardziej opłacalne. 

Poza tym, sytuacja w której się znajduje i miejsce w którym mieszkam.. Niezbyt pozwala na rozłożenie skrzydeł, optymistyczną wizje planu.. 

Pomimo tego, że konkurencja w Polsce jest spora. Myślę że to nadal dochodowy biznes, jedynie nadać mu odpowiedni kierunek. Poza tym handel, jest inwestycją bardzo rozwojową i do asortymentu używanego, zawsze można dołożyć nowy i np. Spożywkę, czy usługi np. Serwis rowerowy 

Nieźle się rozpisałem, więc jeśli dotarliście tak daleko, super 🙂

Mile widziane, dodatkowe pomysły, hejty i interpretacje 😉

Ważne, żeby widzieć możliwości. Nawet te, teoretycznie nieosiągalne. 

Ciekawie rozkręca się też pewien "zielony" biznes na który warto zwrócić uwagę, ale to może wątek, na inny temat 😄

Powiedzieć by można, że rozmazylem się nieźle, jednak to sprawy całkiem przyziemne. Biorąc pod uwagę fakt, jak bogato można to rozkręcić. Jedyne czego potrzeba, to nakładu i szczerych chęci, a to też wszystko, jest do zrobienia 😉