Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

guga1981

nie chcę iść na wesele

Polecane posty

Będziemy proszeni na ślub i wesele, liczyłam, że z uwagi na obecną sytuację młodzi przełożą wesele ale chcą je zrobić. Powiedziałam mężowi oficjalnie, że boję się tam iść, głównie z uwagi na dzieci (wesele jest z jego części rodziny), on stwierdził, że skoro tak to możemy nie iść. Teraz jak na dniach mają przyjechać mężowi się odmieniło, jemu jest głupio odmówić i przykro mu i nie powie tego. Ok, ja mogę to zrobić ale obawiam się, że on mi w czasie tej rozmowy będzie problemy z tym robić no i o reakcję młodych się boję bo oni raczej w tego wirusa za bardzo nie wierzą więc wyjdę na dziwaczkę. Jeśli pójdę na wesele to też wyjdę na dziwaczkę bo jak znam siebie to nie będę umiała się wyluzować i bawić. Nie chcę tam iść, boję się bardzo a teraz wszystko idzie ku temu, że będę musiała. 

Co Wy byście zrobili? 

Przeproście ich i odmówcie. Jak dla mnie teraz wesela to skrajna nieodpowiedzialność 

Dla mnie też ale to nie takie proste. To rodzina męża a on wcale nie uważa, że to jest bardzo ryzykowne, no i stwierdził, że do połowy sierpnia to może wszystko się unormować i wirusa albo nie będzie albo będzie przyrastać w bardzo niewielkim zakresie. Ja mam odmienne zdanie, uważam, że będzie i to długie miesiące ale jak ja mam swoją opinię tak on ma swoją. Innymi słowy, jestem na tym placu boju sama. Oni chcą byśmy przyszli, mąż raczej chce iść a ja nie chcę. Gdyby to był mój kuzyn to już dawno bym powiedziała jasno i wyraźnie, że nie przyjdziemy i tyle ale to rodzina męża i mi głupio się upierać. Wyjdzie wiadomo jak, weszła do rodziny i spieprzyła nam imprezę, jest wyniosła i dodatkowo panikara i dziwaczka.