Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

AnkaAnka

Tęsknota

Polecane posty

Mieszkam w Elblągu mój brat w Warszawie. Mimo ze jest miedzy nami 17 lat różnicy jestem do niego bardzo przywiązana. Kiedyś mogłam z nim pogadac o wszystkim.Ale ostatnio zawsze jak dzwonię mówi ze nie ma czasu, i żebym zadzwoniła później. A ja nie chce go zadreczac moimi problemami. Czuje sie jakby juz mu na mnie nie zależało. Strasznie za nim tesknie i płacze każdym telefonie/wiadomości do niego. Na dodatek przyjezdza bardzo rzadko 2-3 razu w roku.Co mam z tym Zrobić?

Troche przykre a jaki macie kontakt ze soba bo z tego widac to slaby moze zapros go na jakiegos grilla lub cos :classic_smile: albo powiedz mu prosto o co chodzi 😉

No właśnie kiedyś ten kontakt był wspaniały, a teraz no cóż... On jest ciągle zapracowany 

no to sprobuj z grubej rury powiedziec :classic_smile: chyba troszeczke brakuje mu empatii a w dobie dzisiejszych czasach troska to chyba najlepsze co mozna dostac od drugiej osoby wiec na twoim miejscu bym powiedzial czy mozecie chwilke pogadac i tyle nie musisz przeciez dzwonnic do siebie codziennie ale przynajmniej raz w tygodniu mysle ze bedzie ok.Pozdrawiam :classic_smile:

a ja uwazam , ze to duza roznica wieku jak na tak bliski kontakt

ok, rodzenstwo rodzenstwem. ale mimo wszystko mam wrazenie, ze chcesz go miec "za blisko". Może go niańczysz i mu się to przestało podobać?

16 godzin temu, Sandi napisał:

a ja uwazam , ze to duza roznica wieku jak na tak bliski kontakt

ok, rodzenstwo rodzenstwem. ale mimo wszystko mam wrazenie, ze chcesz go miec "za blisko". Może go niańczysz i mu się to przestało podobać?

Raczej to on niańczył kiedyś mnie, bo to on jest starszy 

Ok, więc mój błąd.

a jakie masz kontakty z Jego partnerką? może tu jest jakiś problem?

Napisz do niego wiadomość, nawet długą jak bardzo ceniłaś jego dobre rady i towarzystwo i że Ci go brakuje i ze czujesz się zagubiona. Ze zdajesz sobie sprawę, ze ma teraz swoje życie i nie chcesz na niego naciskać i opisz wszystko co czujesz. On prawdopodobnie żyje na wysokich obrotach i nie myśli o całej sprawie w ten sposób, może otworzysz mu oczy i zacznie bardziej dbać o waszą relację, lub nie zrobi nic, ale jeśli mu nie powiesz, to się nie dowiesz.

W życiu warto ryzykować