Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alicja15

Mięso mielone w sosie z passaty pomidorowej

Polecane posty

Drogie Panie,

Proszę o poradę związaną z sosem z passaty pomidorowej do mięsa mielonego - zarówno w postaci mięsa mielonego do spagetti, jak i w postaci klopsów (gałek) z mięsa mielonego. Po raz pierwszy w życiu kilka dni temu użyłam passaty pomidorowej Łowicz. Przygotowałam wcześniej mięso mielone, tzn. wymieszałam mielone z solą, z Kucharkiem, z pieprzem, z przyprawą do mięsa mielonego i z tego co pamiętam to surowe mięso mielone wymieszałam też z czosnkiem suszonym. W rondelku podggotowałam przez jakieś 10 minut passatę rozcieńczając ją jedną szklanką wody, dodając soli i pieprzu (ta podgotowana w rondelku i przyprawiona przeze mnie passata była smaczna). Natomiast mięso mielone przyprawione przeze mnie jak wyżej pisałam najpierw w multicookerze przez około 15 - 20 minut podsmażyłam na margarynie(bo skończył mi się olej rzepakowy). a po jego podsmażeniu dolałam do mięsa mielonego passatę z rondelka i dusiłam w multicookerze jeszcze przez prawie godzinę (moja znajoma dusi mięso mielone z passatą do spagetti przez dwie godziny, ale to chyba przesada). I wyobraźcie sobie, Drogie Panie, że gdy podałam to mielone mięso z passatą do makaronu, to mięso okazało się strasznie słone! I nie wiem teraz czy mięsa mielonego przed jego duszeniem w passacie w ogóle nie powinnam solić i pieprzyć - bo dodatkowo soliłam też passatę na rondelku, czy może za dużo sypnęło mi się soli do mięsa mielonego zanim zaczęłam je podsmażać, a potem dusić. Bardzo proszę o Wasze porady. Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Albo zechciejcie mi podać przepis jak Wy robicie mięso mielone z passatą pomidorową do spagetti oraz jak robicie klopsy (gałki) z mięsa mielonego w sosie z passaty pomidorowej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

passata to jest w ogóle cudo, bo jest serio dość niskokaloryczne, więc to nie jest to samo co dodanie keczupu i koncentratu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×