Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Alicja15

Mięso mielone w sosie z passaty pomidorowej

Polecane posty

Drogie Panie,

Proszę o poradę związaną z sosem z passaty pomidorowej do mięsa mielonego - zarówno w postaci mięsa mielonego do spagetti, jak i w postaci klopsów (gałek) z mięsa mielonego. Po raz pierwszy w życiu kilka dni temu użyłam passaty pomidorowej Łowicz. Przygotowałam wcześniej mięso mielone, tzn. wymieszałam mielone z solą, z Kucharkiem, z pieprzem, z przyprawą do mięsa mielonego i z tego co pamiętam to surowe mięso mielone wymieszałam też z czosnkiem suszonym. W rondelku podggotowałam przez jakieś 10 minut passatę rozcieńczając ją jedną szklanką wody, dodając soli i pieprzu (ta podgotowana w rondelku i przyprawiona przeze mnie passata była smaczna). Natomiast mięso mielone przyprawione przeze mnie jak wyżej pisałam najpierw w multicookerze przez około 15 - 20 minut podsmażyłam na margarynie(bo skończył mi się olej rzepakowy). a po jego podsmażeniu dolałam do mięsa mielonego passatę z rondelka i dusiłam w multicookerze jeszcze przez prawie godzinę (moja znajoma dusi mięso mielone z passatą do spagetti przez dwie godziny, ale to chyba przesada). I wyobraźcie sobie, Drogie Panie, że gdy podałam to mielone mięso z passatą do makaronu, to mięso okazało się strasznie słone! I nie wiem teraz czy mięsa mielonego przed jego duszeniem w passacie w ogóle nie powinnam solić i pieprzyć - bo dodatkowo soliłam też passatę na rondelku, czy może za dużo sypnęło mi się soli do mięsa mielonego zanim zaczęłam je podsmażać, a potem dusić. Bardzo proszę o Wasze porady. Pozdrawiam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Albo zechciejcie mi podać przepis jak Wy robicie mięso mielone z passatą pomidorową do spagetti oraz jak robicie klopsy (gałki) z mięsa mielonego w sosie z passaty pomidorowej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

passata to jest w ogóle cudo, bo jest serio dość niskokaloryczne, więc to nie jest to samo co dodanie keczupu i koncentratu.

  • Like 1

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

×