Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Damian1

Niepłodność u mężczyzny z Mukowiscydozą.

Polecane posty

Witam. Mam 18 lat i choruję na Mukowiscydozę. Statystycznie 95% osób z moją chorobą ma wrodzoną ''niepłodność'', objawia się ona tym że nasieniowody są zapchane gęstym śluzem (u mnie to zaobserwowałem), który uniemożliwia wydostanie się spermy na zewnątrz.Ponadto W spermie nie ma praktycznie plemników (azoospermia) a w preejakulacie albo niema albo są martwe plemniki.Na wszystkich stronach z tym tematem piszą praktycznie to samo, że mężczyźni z tą chorobą mogą mieć dzieci tylko poprzez pobranie spermy/plemników bezpośrednio z jąder i później invitro lub mogą poddać się zabiegom które udrożnią nasieniowody (ja takowego nie przeszedłem). Pozostałe 5% to osoby ze specjalną odmianą tej choroby która umożliwia zapładnianie w tradycyjny sposób ale ja jej nie mam.

Piszę ten temat ponieważ parę dni temu uprawiałem seks przerywany z moją dziewczyną, jeden dzień przed jej miesiączką, a spóźnia się jej 4 dni. Zawsze miała regularne cykle 31/32 dni i akurat miała dni nie płodne.Może spóźnia się bo to był jej pierwszy raz i przerwanie błony dziewiczej to powoduję. 

Dziękuję za odpowiedzi.