Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xiaomi

Najlepsze zioła na trądzik i problemy z cerą

Polecane posty

Chciałbym zapytać, czy stosujecie jakieś NATURALNE zioła, olejki etc. na trądzik, poprawę waszej cery i to faktycznie działa?

Osobiście piję mieszankę ziół:

- koniczyna czerwona
- fiołek trójbarwny
- nagietek kwiat
- rumianek
- pokrzywa
- melisa

W moim odczuciu jest delikatna poprawa pijąc regularnie taką mieszankę, aczkolwiek nieznaczna. Chciałem zapytać, czy wy coś stosujecie, o czym moglibyście napisać innym i napisać o rezultatach?

Chciałbym wkrótce sprawdzić jeszcze np zioła:

- niepokalanek pospolity
- wyciąg (maść) z babki lancetowatej
- Betulina z kory brzozy

- żywokost oraz korzeń łopianu

Ktoś coś stosował i może się wypowiedzieć? Co najlepiej na was działa z takich naturalnych metod?

11 godzin temu, sylwia_fik napisał:

Leczenie ziołami to długi proces... zdecydowanie bardziej polecam sprawdzone przeze mnie dermokosmetyki polskiej marki NovaClear - mi bardzo pomogły w walce z problemami skórnymi

Pracujesz dla nich? Widzę, że polecasz tutaj te produkty. Jeśli pracujesz, to podpowiedz co powinienem jako 35 letni facet użyć z tej serii do pielęgnacji twarzy.

Mam cerę raczej normalną, może lekko suchą. Używam teraz leków (np. epiduo forte) które wysuszają mi dość mocno twarz. Pracuję w fabryce w dość zanieczyszczonym miejscu, więc prawdopodobnie przydałaby się w ciągu dnia dodatkowa ochrona, może oczyszczanie? Co zatem zaproponujesz z rana, w dzień oraz na noc?