Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

manet.m

Śmiechu warte! Najpierw dali my Ukraińcom a teraz damy Białorusinom...

Polecane posty

Granice otwarte, napływ taniości do roboty trwaaa!

Przed 2013 rokiem zarabiałem na stanowisku speca od mebli (produkcja) 19zł netto/h z umową. Dzisiaj wyżebrać choćby 12 graniczy z cudem. Po 2015 roku byłem aż 4 razy na bezrobociu bo na moje miejsce zawsze znalazł się jakiś robol ze wschodu. Sądzę także że ze względu na wiek i chęć zarabiania... za dwa lata będę musiał (naprawdę!) wyjechać z Polski!

Niech przyjedzie tu teraz dodatkowe 1.000.000 białorusinów i obstawi największe miasta stawkami typowo ukraińskimi i wiecie co? Jedyną godną pensją w Polsce może okazać się w przyszłości pińcet plus!

Śmiech na sali Panie Prezydencie Duda, Polska i Polacy zawsze nadstawiali du...yyy, nam nikt granic po 1989 nie otworzył, zapomniał Pan??

Polacy masowo wracali z miskami w paszportach i masowo odmawiało się wiz, zapomnieli my już ... prawda?

Jeszcze niespełna lat 6,7 temu w Warszawie w gastronomii (szef kuchni, kucharz główny) zarobić 5000 na sucho było pestką!  Stawki oscylowały na poziomie 16-19zł netto wtedy a dziś? A dziś jak masz robotę za 15zł/h to drugi cud.

To co?

Chętni jacyś 40+ ryzykować i dajemy nogę wspólnie w paczce? Ja mam plan na połowę 2021 ... dać dyla ale jeszcze nie wiem gdzie. Najprawdopodobniej północne części skandynawii, jeszcze nie wiem. 

U mojej siostry na Bemowie w bloku 10 piętrowym jest 30 mieszkań w klatce. Wszyscy znają się i wiecie co? 80% mieszkań wynajete i w 70% tychże mieszkań sami bezrobotni żyjący właśnie z pińcet plus hehehhe. 

Na dno płyniemy panie kapitanie, na dno...

ale ja wysiadam, podziękuję, dość mam, poleczka wszystkim rozdawała i rozdaje ale nie swoim a kupić patologię wyborczą to każduy głupi potrafi.

Za te pińcet plus ludzie z pracy porezygnowali a na ich miejsce jest wschód za prawdziwe 12zł/h ... czyli stawki uniemożliwiające życie.

PS. W następnych wyborach moja cała rodzina i już większość znajomych będzie głosowała na największych złodziei i kanciarzy jacy tylko do żłoba się dorwą.

Obiecujemy że pomożemyyyy... zatopić ten wrak szybciej, przynajmniej złudzenia i nadzieja przeminą...

1000 euro dla każdego polaka ... hahhaha