Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

guga1981

covid-19 a dr roberto petrella

Polecane posty

Słyszeliście o tym jego filmiku w sieci? Mówi o tym, że covid-19 to nie pandemia i nie grypa tylko wielki spisek aby zamordować 80% ludności, że po przyjęciu szczepionki wszyscy umrą itd. 

Ja już szczerze nie wiem co myśleć o tym wirusie, on jest czy go nie ma? Niby znam osobę, której zdiagnozowali ten covid i facet leżał pod respiratorem, wyszedł z tego ale tyle ostatnio tych teorii, że już nie wiem co myśleć. Dodatkowo mam dzieci, które jutro zaczną naukę w szkole więc jestem podwójnie skołowana. Co Wy uważacie, tak szczerze? 

6 minut temu, guga1981 napisał:

Co Wy uważacie, tak szczerze?

Uważam, że wirus istnieje ale nie jest tak groźny jak media to lansują. Wygląda na to, że rządy wykorzystują sytuację aby sprawdzić na ile: "barany" będą posłuszne.

6 minut temu, guga1981 napisał:

wielki spisek aby zamordować 80% ludności

Niby po co? Co to miałoby dać? Jakie korzyści dla władz?

13 minut temu, Nemetiisto napisał:

Uważam, że wirus istnieje ale nie jest tak groźny jak media to lansują. Wygląda na to, że rządy wykorzystują sytuację aby sprawdzić na ile: "barany" będą posłuszne.

Niby po co? Co to miałoby dać? Jakie korzyści dla władz?

No właśnie nie wiem po co, jak to usłyszałam to stwierdziłam, że to jakiś absurd ale pomijając już tą rzekomą depopulację zastanawiam się nad tym wszystkim. Najwięcej jest osób, które wypowiadają się albo bardzo stanowczo, że to bardzo groźne albo jeszcze bardziej stanowczo, że to wszystko spisek i lipa. Ja te maseczki noszę jak trzeba, te ręce myję chyba częściej niż kiedyś ale co z tego wszystkiego skoro od jutra moje dzieci pójdą do szkoły i już widzę ten dystans. 

Nemetiisto - czy Ty zaszczepiłbyś się gdyby powstała szczepionka na covid-19? 

1 minutę temu, guga1981 napisał:

Nemetiisto - czy Ty zaszczepiłbyś się gdyby powstała szczepionka na covid-19? 

Nie pierwszą dostępną ale jeśli się rozpowszechnią i będą skuteczne to tak. Szczepionki sprawiły, że wiele, ciężkich chorób odeszło w zapomnienie. Niektórzy chyba już o tym zapominają bo nigdy nie mieli kontaktu z osobami chorymi.

Pamiętam np. ludzi po Polio, gdzie większość ludzi młodszych nie ma o tym pojęcia itd. Stąd durne przekonania o szkodliwości szczepionek itp.

Dnia 31.08.2020 o 08:16, Nemetiisto napisał:

Nie pierwszą dostępną ale jeśli się rozpowszechnią i będą skuteczne to tak. Szczepionki sprawiły, że wiele, ciężkich chorób odeszło w zapomnienie. Niektórzy chyba już o tym zapominają bo nigdy nie mieli kontaktu z osobami chorymi.

Pamiętam np. ludzi po Polio, gdzie większość ludzi młodszych nie ma o tym pojęcia itd. Stąd durne przekonania o szkodliwości szczepionek itp.

Ja przyznaję, że szczepionek się trochę boję, powikłań po nich, chodzi bardziej o moje dzieci, ale jak przyszedł czas na szczepienie to brałam dzieci i jechałam je szczepić. Natomiast obawiam się właśnie takiego szczepienia na hura nie wiadomo czym. Bo trudno mi sobie wyobrazić, że w ciągu roku potrafią stworzyć tak dobrą szczepionkę.