Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hatszepsut11

Omdlenia, dziwne objawy

Polecane posty

Witam, może Państwo nam pomożecie. 
Mam pytanie od mojej Mamy:
"Czy ktoś ma podobne incydentalne przeżycia?
Od 3 lat co 1-1,5. mca regularne nagłe złe samopoczucie, drętwienie palców  lewej ręki, nadwrażliwość na bodźce słuchowe, wzrokowe, strach, ogromny lek, jakbym opuszczała ciało. Przez 3-4 dni te incydenty pojawiają się  4-5 razy dziennie i wyciszają się samoistnie po 4 dniach.
Nikt nie potrafi tego zdiagnozować.
Po ustąpieniu  - pozostaje ślad w pamięci w postaci lęku i niepokoju. Badania w normie. Tarczyca pod kontrolą lekarza. Krew w normie. W młodości chorowałam na nerwicę wegetatywną. Wiek obecny 67 lat kobieta."
Dodam od siebie że mama miała stwierdzone skoki ciśnienia, jednakże po takim "ataku" to ciśnienie jest nieco wyższe ale przypuszczam że raczej ze stresu.
Mama mówi także że ataki nasilają się w okresie dużego stresu choć chyba nie zawsze. Pierwszym zwiastunem takiego ataku jest poczucie jakby ciało było "obok", takie "nieswoje" to chyba podobny objaw jak przy niedotlenieniu?
Dodam też że mama żyje od wielu lat w przewlekłym stresie i ma również kłopoty z żołądkiem które często występują kilka dni przed takimi incydentami. Podczas ataku mama jest osłabiona, musi usiąść, raz też całkiem zemdlała. 
Czy ktoś jest w stanie nas naprowadzić co to może być, niestety lekarze rozkładają ręce. Miała ekg i tomografię, tam także nic nie wykazało. Również neurolog, gastrolog i chińczyk nic nie pomógł. Ten ostatni sugerował ucisk od kręgosłupa, ale czy to nie bez sensu że ten ucisk co 2 miesiące powraca?