Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Vip

Nie daje rady

Polecane posty

Jestem w związku z facetem, który co i rusz wszczyna kłótnie. Ciągle drze jape o byle co. Ja mam dziecko w poprzedniego związku. Mój syn ma 13 lat i jest bardzo zdolnym dzieckiem. W szkole zero problemów. Najlepszy w szkole z geografi. Najlepszy z matematyki w klasie. Sześć miesięcy temu urodziłam córkę. Ojcem oczywiście jest mój facet. Jesteśmy zaręczeni. I teraz problem jest taki,że od czasu do czasu w naszym domu są kłótnie. Np dzisiaj podjechaliśmy wszyscy samochodem pod sklep i mój zaczął wypytywać kuzyna mojego syna jak długo dziennie gra na play station, o której chodzi spać i tego typu rzeczy. Ja poszłam do sklepu. Wracam a tu taka sytuacja. Moje dziecko stoi kilka metrów od auta i płacze. Ja pytam o co chodzi. A mój do mnie mówi, żeby mi kuzyn mojego dziecka powiedział. Zrobił chryje z niczego. I nie pozwolił mojemu dziecku wejść do auta. To ja stwierdziłam że zostaję z synem sami sobie wrócimy. Poszło o to,że mój tak cisnął mojego syna,że za dużo gra i on mu to ukruci, że ten się popłakał. Mój skwitował że zachowuje się mój syn jak baba. Mój syn wyszedł z auta i trzasnął drzwiami. Ja rozumiem moje dziecko nie jest święte. Ale po pierwsze takich problemów nie porusza się przy innych (jak np dzieciach tudzież dorosłych) a po drugie zostawił trzynastolatka pod sklepem z dala od domu! W konsekwencji pokłóciliśmy się o to. Oczywiście nie byłam w stanie nic przetłumaczyć bo tylko on darł ryja nie dopuszczając mnie do słowa. Takie sytuacje zdarzają się co jakiś czas a ja jestem tym zmęczona. Rozważam rozstanie nawet gdyby miał zabrać córkę. Nie mam już siły. Co powinnam zrobić?

Moim zdaniem, powinnaś zakończyć to. Z tego, co opowiadasz widać, że facet nie nadaje się na ojca, czy choćby na opiekuna dla dzieci. Co gorsza, przejawia skłonności do tyranii. Normalny facet, chcący stworzyć stabilny związek i rodzinę - tak się po prostu nie zachowuje. Owszem - kłótnie w związkach od czasu do czasu to rzecz normalna, ale wyżywanie się na dziecku - już normalnym nie jest. I będzie się to tylko nawarstwiało. Taka moja skromna opinia ...