Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

joanna9426

Wyrwana 8

Polecane posty

Hej. Może ktoś jest mi w stanie pomóc 🙂 wczoraj miałam usuwano dolną 8. Ząb był to połowy wyrżniety. Pan stomatolog męczył się z nim ponad godz. Coś potwornego ból całej twarzy aż miałam ochotę uciec.. Wkońcu wyrwała się najpierw jedna połowa zęba następnie dentysta męczył się chwilę z drugą aż wyrwał. Wszadził wacik, przepisał leki (olfen 100 i antybiotyk clindamycin) po pół godz wyjęłam wacik ale zobaczyłam że krew dalej leci mocną więc wsadziłam kolejny po 20 min wyjełam i było lepiej. Po 2 godz znieczulenie zaczęło puszczać bol nie do opisania wzięłam olfen a po godz antybiotyk. Twarz mi napuchła więc przyłożyłam mięsem z zamrażarki. Noc przespałam wiercąc się. Cały dzień jaką tako przetrwałam ale na noc znów ból. Wzielam leki i dalej się męczę.. Dziś jadłam same płynne i drugą stroną twarzy żeby nic tam nie naruszać. Mam za 2 dni 2 tygodniowy wyjazd za granicę i martwię się czy przypadkiem nie powinnam się udać do stomatologa. Czy to po prostu ból po tym jak straszna ekstrakcja to była 😞 może znacie jakieś sposoby na ból? Z góry dzięki za odpowiedź 🙂