SuperowaKochanaFiga 24 Napisano Październik 31, 2020 Cześć. Od października zaczęłam studiować położnictwo na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Myślę, czy po 3 latach licencjatu nie poprawić matury i spróbować dostać się na medycynę, gdzie wybrałabym specjalizację ginekologię i położnictwo. Musiałabym poprawić matmę podstawową z 88 na 100%, a chemię z 55 aż na jakieś 90%. Trudne zadanie. Gdybym się dostała na medycynę, na pewno część przedmiotów mogłaby być przepisana z położnictwa. Byłoby mi łatwiej z materiałem, a w weekendy mogłabym sobie dorabiać w wyuczonym zawodzie. Jednak medycyna trwa 6 lat, a specjalizacja 6,5. Pasjonuję się tymi dwoma dziedzinami, więc bardzo trudno jest mi dokonać wyboru czy dodatkowo brać się za medycynę. Czuję ogromne powołanie, aby że wszystkich sił pomagać innym właśnie w tym obszarze. Co sadzicie o moim pomyśle, zawodzie położnej i ginekologa położnika? Pozdrawiam cieplutko, SuperowaKochanaFiga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
SuperowaKochanaFiga 24 Napisano Listopad 1, 2020 21 godzin temu, SuperowaKochanaFiga napisał: Cześć. Od października zaczęłam studiować położnictwo na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Myślę, czy po 3 latach licencjatu nie poprawić matury i spróbować dostać się na medycynę, gdzie wybrałabym specjalizację ginekologię i położnictwo. Musiałabym poprawić matmę podstawową z 88 na 100%, a chemię z 55 aż na jakieś 90%. Trudne zadanie. Gdybym się dostała na medycynę, na pewno część przedmiotów mogłaby być przepisana z położnictwa. Byłoby mi łatwiej z materiałem, a w weekendy mogłabym sobie dorabiać w wyuczonym zawodzie. Jednak medycyna trwa 6 lat, a specjalizacja 6,5. Pasjonuję się tymi dwoma dziedzinami, więc bardzo trudno jest mi dokonać wyboru czy dodatkowo brać się za medycynę. Czuję ogromne powołanie, aby że wszystkich sił pomagać innym właśnie w tym obszarze. Co sadzicie o moim pomyśle, zawodzie położnej i ginekologa położnika? Pozdrawiam cieplutko, SuperowaKochanaFiga Nikt, nic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach