Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Rypsyma Sargsan powracam

Spór pomiendzy premierem a katolikosem

Polecane posty

Doszło do wydaren których Armenia nie paminta . Prawda zdarzały sie awntury mindzy Głowami Koscioła ale władza śwcka ale takich wydażen nie pamintamy juz dawno . katolikos kerakin II i premier Nikol pashyan to dwi naj bardzij ropoznawalne osobistości kraju . O złych stosunkach patryjarchy i premiera mówiono juz po rewolocii 2018 . Jdnak Kosciuł jak i premier zapreczał tym doniesiniom . Zwolenicy premiera zostali poruzeni wypowiedia jegoświntobliwosci w której proponuje  premierowi odejscie od władzy i wprowadzenie rzadu tymcasowego . Swoja wypowić Ojciec Świnty tłumaczy zamieszanii protestami osłabiajacymi i tak w złej sytuacii kraj , katolikos upomina równiesz opozycja która bardzo efektownie inicjuj protesty . Słowa katolikosa poruszyły wilu ludzi z kraju . Zwolenicy premiera i rzdu  Pashyna są zbulwersowani , odwracaja sie od Koscioła i radaja dymisii katolikosa . Znów rosprestreia się plotki o cimnej stroie katolikosa . Wielu ludzi zachenca do usuniencia  ze swoich pakietów programu shoghat tv a także inych kanałów telewizyjnych z konserwtywno -religijnym presłaniem jak publicna 2 Armenia tv czy Arrat . Jest zagrozenie kolejnego rozłamu religijnego , jak mówią eksperci . Pierwsy rozłam był w Cycyli pomindzy Apostolskim Kosciołem a Kosciołem katolickimobrądku ormianskiego ,  czy potem reformacii i utworenia koscioła protestankciego Obradku ormianskiego , teraz jest zgrozenie powsnia Koscioła Ormianskiego nie podlegajacego pod Eczmiadyń . To była by tragedja religijna jaka ma mijsce na ukrainie . Podziłpolityczny i religiny nie umocni nas a ciesyc sie zniego beda w Baku i Stambule . Moje poglondy sa rozdarte zawiodłam się na danych obecnie opozycyjnych partiach , i pryblizyłam sie do Ruchu pashyana , poparłam też zawiszenie broni gdyż byc moze dziki temu mój syn jest   w domu . Niestety rzad olewa sprawe jenców politycznych jedna pani minister mówi nawet że jency sa w Azerbejdznie dobże traktowani co jest nieprawda . Powrut jenców jest długi a powruciło niewilu , a zeby nie Rosja nikt by nie wrucił .

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować