puma 1 Napisano Styczeń 16, 2021 Hej wszystkim! Macie jakieś sposoby na uschnietego kwiatka? Mam ciemne mieszkanie, kwiatki średnio rosną, niektóre mi uschły chociaż ziemię mają wilgotną. Co mam zrobić? Proszę o pomoc i z góry dziękuję Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
puma 1 Napisano Styczeń 16, 2021 Jest taki jeden kwiatek, wszystkie listki opadły, została do połowy uschnieta łodyga, korzenie żyją, także może da się go uratować. Nawet nie wiem co to za kwiatek.. W ogóle jak macie fajne domowe sposoby na pielęgnację kwiatów doniczkowych to proszę o wskazówki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nemetiisto 1325 Napisano Styczeń 16, 2021 1 godzinę temu, puma napisał: Co mam zrobić? Proszę o pomoc i z góry dziękuję Jeśli już uschły to tylko wymienić na nowe. Razem z podłożem. Kup coś co lubi zacienione miejsca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Máighréad Napisano Styczeń 21, 2021 Dnia 16.01.2021 o 10:51, puma napisał: Jest taki jeden kwiatek, wszystkie listki opadły, została do połowy uschnieta łodyga, korzenie żyją, także może da się go uratować. Nawet nie wiem co to za kwiatek.. Jak nie wiesz to co mamy poradzić? Są kwiatki lubiące wodę i są sekulenty które potrzebują mało wody. Mam Skrzydłokwiat. Liscie niektóre ma na wpół brązowe. Tez nie wiem dlaczego. Szukam w necie co mu jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tomeh 1 Napisano Styczeń 23, 2021 Zobacz temat o korzeniach https://totemat.pl/forum/topic/czy-da-sie-uratowac-kwiat-jaki-stracil-korzenie/ jak ma korzenie to się da uratować jak nie ma ale jeszcze nie drewno to też. Ale jak już samo drewno to nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
berni757 0 Napisano Styczeń 24, 2021 To jest to ci najgorsze; ciemne pomieszczenie i za wilgotna ziemia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cienkibolek 19 Napisano Styczeń 31, 2021 Dnia 16.01.2021 o 10:29, puma napisał: Hej wszystkim! Macie jakieś sposoby na uschnietego kwiatka? Mam ciemne mieszkanie, kwiatki średnio rosną, niektóre mi uschły chociaż ziemię mają wilgotną. Co mam zrobić? Proszę o pomoc i z góry dziękuję Wsadzić do dużego słoika i zalać żywicą. Potem słoik rozbić, przeszlifować powierzchnie zewnętrzną stwardniałej żywicy i kwiatek będzie nieśmiertelny. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach