Gość ANNNA Napisano Marzec 20, 2021 (edytowany) Witam. Jestem w 10 letnim związku mamy dwójkę dzieci. Mąż od roku regularnie zażywa amfetaminę ( z przerwami na weekend) Zaczęło się od jego pracowników, Oni go poczęstowali, praca na budowie. Ja jestem bardzo przeciwna temu . Od samego początku z nim walczę żeby przestał ale na nic, powiedział że Moje , ,gadanie" i tak nic nie zmieni. Może od dwóch miesięcy przestałam z tym walczyć bo już nie nam siły, chyba faktycznie Ja nic kiedy zmienię. Gdzie jeszcze rok temu był przeciwny, nie pomyślała bym że się w to wplącze. Ogólnie są próby zerwania z nałogiem (zawsze po weekendzie mówi że ograniczy , postara się nie brać) jak On już w niedzielę bez tego nie wytrzymuję u sam wydzwania tam gdzie to mają. Zauważyłam że po narkotykach zmieniła się jego osobowość spostrzeganie świata ( Ogólnie pieniężne dba o rodzinę) tylko jest nie obecny- tylko praca i koledzy. Przestał chodzić na spacery z Nami, porzucił swoje zainteresowania. Jak jest na tym to jedzie do kolegów bo w domu nie usiedzi a z Nami nie wyjdzie bo nu się nie chce. Na tym jest inny ale jak to odstawi na te dwa dni to u tak jest jeszcze gorzej bo jest poddenerowany, zamknięty w sobie ( mam myśli że nawet jak uda mu się odstawić to już i tak nie będzie normalnie jak przed braniem, ) ale jakąś nadzieja i tak jest gdzieś tam. Edytowano Marzec 20, 2021 przez ANNNA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elciaa29 2484 Napisano Marzec 20, 2021 Ja nie chce nic mówić ale jak nie zaprzestanie całkowicie to będzie tylko gorzej coraz gorzej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ANNNA Napisano Marzec 20, 2021 To na pewno i to Mnie martwi. Mam nadzieję że w końcu się uda, piszę na forum ponieważ nikt nie wie w rodzinie ( no chyba że Ja nie wiem że wiedzą lub się domyślają) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxii 67 Napisano Marzec 20, 2021 jak on daje rade pracować po narkotyku? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elciaa29 2484 Napisano Marzec 20, 2021 Wiem na pewno że z ograniczania nic nie będzie , musi całkiem przestać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ANNNA Napisano Marzec 20, 2021 Zaczyna w poniedziałek a kończy w piątek. Z tego co dowiaduje się od Niego i z obserwacji to po takim dwu lub trzy dniowym ciągu On już jest wykończony. Mówi że go wszystkie mięśnie bolą i wgle ,, wypłukany ", niedospany. I wtedy trzeci dzień jako tako uśnie ale na ,,czujce " . A w sobotę odsypia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elciaa29 2484 Napisano Marzec 20, 2021 Znam ten schemat bardzo dobrze , musi rzucić całkiem a wtedy po jakimś miesiącu wróci do siebie i prawdopodobnie sam już nie będzie chciał tego brać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ANNNA Napisano Marzec 20, 2021 U Nas w związku to zawsze On miał wiecej do powiedzenia. Ja to taka podporządkowana jestem, dlatego pewnie moje zdanie na ten temat nie za bardzo się liczy. Zwolnił pracowników żeby przestać ale o paru dniach ich spowrotem zatrudnił, sam się do nich odezwał i nie próbował szukać nowych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxii 67 Napisano Marzec 20, 2021 1 minutę temu, marinero napisał: Daje ! i to nawet wydajniej bo amfetamina redukuje poczucie zmeczenia .Niemcy jak szli na Rosje w 1941 to uzywali srodka o nazwie Prvivil .Mial jako 1/3 zawartosci amfetamine .W Stalkingradzie tez brali i daltego mogli walczyc tak zazarcie ,pomimo glodu , mrozu i oporu zacieklego Rosjan. słyszałam o tym ale na dłuższą metę ciekawe ile da organizm na tym jechać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxii 67 Napisano Marzec 20, 2021 a przy drogowej kontroli da sie to zbadać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Druhu Napisano Marzec 20, 2021 22 minuty temu, maxii napisał: jak on daje rade pracować po narkotyku? Normalnie, są ludzie co pracują po opiatach, benzo i nie wiadomo czym jeszcze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ANNNA Napisano Marzec 20, 2021 Daje , owszem od 7 zaczyna do 18 z jedną przerwą ale sam mówił że w ten trzeci dzień to już ciało odmawia bo jest przemęczone, wszystkie mięśnie dają o sobie znać, skurcze itp gdzie normalnie by tego nie było. Na budowlance już kilka lat pracuje( to robi obecnie) i te dwa dni do piątku już tak szybko nie idą jak na początku tygodnia,pomimo brania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
18karat 152 Napisano Marzec 20, 2021 13 minut temu, KorpoSzynszyla napisał: W budowlance to popularny narkotyk , żeby mieć więcej siły i energii W korpo też Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxii 67 Napisano Marzec 20, 2021 6 minut temu, marinero napisał: Da az do smierci,! Niemcy w czasie ataku na Europe w 1040 dali swoim zolnierzom i okazlo sie ze wielu umieralo z niedospania ,z wyczerpania.Mozg potrzebuje snu jako resetu calego organizmu , gdy permanentnie brakuje mu snu to zaczynaja sie halucynacje, zasypiania na 5 min az ktoregos dnia serce staje i kaput! to co się działo w obozach było straszne albo dawali więźniom narkotyki i zmuszali do prac wysiłkowych np. spacerowanie z plecakiem pełnym cegieł tak badali własnie działanie tych opiatów sam Hitler był uzależniony brał rano na pobudzenie i wieczorem na uspokojenie bo nie mógł spać. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
18karat 152 Napisano Marzec 20, 2021 Jak będzie ćpał to szybko zacznie wyglądać jak zombie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxii 67 Napisano Marzec 20, 2021 11 minut temu, KorpoSzynszyla napisał: Kolega miał pogrzeb po ok dziesięciu latach brania , w tym kilka odwykch nieudanych a po ostatnimi już wydawało się że jest ok i wtedy wyszły wszystkie choroby i wycieńczenie materiału musiał brać w sposób nieograniczony niekontrolowany chociaż nie wiem czy się tak da ale słyszałam że wiele osób latami ukrywa to przed otoczeniem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elciaa29 2484 Napisano Marzec 20, 2021 19 minut temu, KorpoSzynszyla napisał: Kolega miał pogrzeb po ok dziesięciu latach brania , w tym kilka odwykch nieudanych a po ostatnimi już wydawało się że jest ok i wtedy wyszły wszystkie choroby i wycieńczenie materiału Znam gościa co od 20 lat wali codziennie to z małymi przerwami na odespanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Danger 123 Napisano Marzec 20, 2021 Dobrze, że przynajmniej pozostali partnerzy nie są uzależnieni od tego świństwa! 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxii 67 Napisano Marzec 20, 2021 2 minuty temu, Elciaa29 napisał: Znam gościa co od 20 lat wali codziennie to z małymi przerwami na odespanie. ale chyba nie pracuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elciaa29 2484 Napisano Marzec 20, 2021 1 minutę temu, maxii napisał: ale chyba nie pracuje Pracuje , a nawet jest kierownikiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach