Domi99 44 Napisano Kwiecień 4, 2021 Czy Adam miał pępek? Bo nie wiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agent of Asgard 3636 Napisano Kwiecień 4, 2021 Pierwszy Adam nie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elciaa29 2484 Napisano Kwiecień 4, 2021 Przed chwilą, agent of Asgard napisał: Pierwszy Adam nie. Pewny jesteś ? xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agent of Asgard 3636 Napisano Kwiecień 4, 2021 Przed chwilą, Elciaa29 napisał: Pewny jesteś ? xD Oczywiście. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BoniBluBabciaBandzior 977 Napisano Kwiecień 4, 2021 ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Domi99 44 Napisano Kwiecień 4, 2021 1 minutę temu, agent of Asgard napisał: Pierwszy Adam nie. Bo czytałam, że jakiś malarz namalował Adama z pępkiem i rozpętała się cała dyskusja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BoniBluBabciaBandzior 977 Napisano Kwiecień 4, 2021 Dūpa, a nie trzy kropki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agent of Asgard 3636 Napisano Kwiecień 4, 2021 Nie mógł mieć, bo został stworzony, a nie urodzony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elciaa29 2484 Napisano Kwiecień 4, 2021 Przed chwilą, agent of Asgard napisał: Nie mógł mieć, bo został stworzony, a nie urodzony. Ale pępek mógł mieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BoniBluBabciaBandzior 977 Napisano Kwiecień 4, 2021 Przed chwilą, Elciaa29 napisał: Ale pępek mógł mieć. 2323 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agent of Asgard 3636 Napisano Kwiecień 4, 2021 2 minuty temu, Elciaa29 napisał: Ale pępek mógł mieć. Nie mógł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Elciaa29 2484 Napisano Kwiecień 4, 2021 7 minut temu, agent of Asgard napisał: Nie mógł. To jest Twoja subiektywna ocena sprawy , no chyba że żyłeś wtedy i widziałeś na własne oczy xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agent of Asgard 3636 Napisano Kwiecień 4, 2021 Adam początkowo nie tylko nie miał pępka, ani nawet narządów płciowych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agent of Asgard 3636 Napisano Kwiecień 4, 2021 2 minuty temu, PieprzuśSyntetyczny napisał: Dopiero przy wyjmowaniu żebra coś mu zaczęło dyndać? Otwarłeś mi oczy Yeah. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToBezZnaczenia 577 Napisano Kwiecień 4, 2021 A po choy miałby niby go mieć? Jeśli trzymać się wersji w Biblii. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ToBezZnaczenia 577 Napisano Kwiecień 4, 2021 Przed chwilą, PieprzuśSyntetyczny napisał: Może i nie miał na początku. A potem dostał Ewę. I powstał frazeologizm wiercić komuś dziurę w brzuchu. Nawet niezłe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
agent of Asgard 3636 Napisano Kwiecień 4, 2021 Pierwotny Adam został stworzony na obraz i podobieństwo boga jako androgyn. Nie miał płci i zdolności rozmnażania. Stworzenie Ewy z żebra Adama było tak naprawdę podziałem na płcie. A pępki miały dopiero ich dzieci. Jeśli trzymać się wersji mityczno-biblijnej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Hebrayska Napisano Kwiecień 4, 2021 2 godziny temu, agent of Asgard napisał: Adam początkowo nie tylko nie miał pępka, ani nawet narządów płciowych. żeber też nie miał, stworzony z gliny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maxii 67 Napisano Kwiecień 4, 2021 wersja chrześcijańska to kropla w morzu wielkiej wiedzy jaka jest judaizm...a morze mniej niż kropla Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Domi99 44 Napisano Kwiecień 4, 2021 2 godziny temu, robięjaklubię napisał: A to nie była Lucy? Chodzi mi o Adama z tej opowieści. Lucy była prawdziwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Domi99 44 Napisano Kwiecień 4, 2021 19 minut temu, agent of Asgard napisał: Pierwotny Adam został stworzony na obraz i podobieństwo boga jako androgyn. Nie miał płci i zdolności rozmnażania. Stworzenie Ewy z żebra Adama było tak naprawdę podziałem na płcie. A pępki miały dopiero ich dzieci. Jeśli trzymać się wersji mityczno-biblijnej. Brzmi sensownie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cyganka 74 Napisano Kwiecień 5, 2021 Miał pepek i jaja wieksze od twoich Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach