Kosza 1 Napisano Kwiecień 9, 2021 Witam. Kilkanaście dni miałam delikatne bóle w lewym podbrzuszu. Poszłam na USG okazało się że wszystko jest w porządku, jajnik nie powiększony, Pani doktor mi powiedziała tylko że ból który opisuje, czyli promieniujący do nogi i pleców to wynik przeciążenia kręgosłupa. Że widzi na jajniku kilka małych pęcherzyków, ale ze jest to normalne przy miesiączkowaniu i są to pęcherzyki graffa. Obstawiam że faktycznie coś z kręgosłupem bo dzisiaj boli bardzo z tyłu pleców w okolicy lędźwiowej i cały czas promieniuje na lewą nogę. Ale zastanawiają mnie te pęcherzyki, czy kilka pęcherzyków ale nie powiększony jajnik to nic złego i czy faktycznie jest to związane z owulacja? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moni.B88 21 Napisano Kwiecień 9, 2021 To normalne zjawisko. Kobieca natura. Pecherzyki graffa pojawiają się każdego miesiąca i może ich być kilka widocznych na USG następnie jeden z nich zaczyna być tym dominującym i pęka jako gotowa do zapłodnienia komórka jajowa. Czasami kilka jest dominujących i pękają jednocześnie i tak mogą powstać bliźnięta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
takesugar 4 Napisano Maj 31, 2021 tak to normalna sprawa, dzieki nim zachodzimy w ciaze. jesli potrzebujesz pomocy przy wyznaczaniu plodnosci/cyklu to zobacz sobie na necie tester afrodyty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sylwusia 20 Napisano Maj 31, 2021 Najlepiej wspomagać się przy kontroli cyklu jakimś pomocniczym urządzeniem, ja mam Afrodytę Smart i jestem zadowolona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patisonek1990 5 Napisano Czerwiec 2, 2021 To normalne, masz dni płodne owulacje stad ilość pecherzykow. Ból który opisujesz może być rwa kulszowa który promieniuje od ledźwi do nogi . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach