klaudia1998 0 Napisano Kwiecień 30, 2021 Witam wszystkich, mam maly (?) problem ze zlewem. Czyscilam dzisiaj ruszt piekarnika srodkiem do czyszczenia piekarnikow w zlewie, zawsze tak robilam i nic sie nie stalo nigdy, czasem nawet popryskalam zlew i rowniez wszystko bylo w porzadku. Dodaje ze nie zostawilam tego na dlugo, max. 10 minut, bo robie to czesto i plam duzych nie mam. Dzisiaj jednak po zmyciu zrobily mi sie plamy na zlewie (zaczely byc widoczne dopiero jakos 30 minut po dokladnym splukaniu i umyciu wszystkiego plynem do naczyn, od razu po splukaniu niczego nie bylo widac, wszystko wygladalo normalnie). Zrobily mi sie jakby zacieki po bokach i w niektorych miejscach, bardzo losowo tak naprawde, sa ciemne a gdy wysychaja i je poleruje to niektore blednieja i robia sie jasne, a niektore zostaja ciemne. Probowalam octem, woda rozcienczona z domestosem, kwaskiem cytrynowym, nic nie pomaga zbytnio (ale mozliwe ze trzeba to robic czesciej). Mieszkanie wynajmuje i zakladam ze za kilka plamek nie dostane kaucji, wiec bardzo zalezy mi na tym aby to jakos zniknelo/aby to zminimalizowac. Ma ktos jakies pomysly, doswiadczenie z tym? Zlew jest raczej ze stali nierdzewnej, jest dosc dobrej jakosci, tez czyscilam go zawsze samym domestosem i nigdy nic... Co moglabym zrobic? Bardzo prosze o pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Minka303 0 Napisano Maj 24, 2021 Spróbowałaś środków typu kret? Wlej gorącej wody, potem coś tak żrącego jak ten kret, posyp caly zlew, odczekaj spokojnie z godzinę i polej jeszcze raz gorącą wodą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Milkyway38 432 Napisano Sierpień 3, 2021 Spróbuj po umyciu zlewu przemyć go oliwka dla dzieci zlew będzie jak nowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Qince Napisano Listopad 9, 2021 Nie wiec co to może być. Też mam nierdzewkę.Czasem popryskam Meglio, Tłustym brudem z Voigt albo Tytanam na kamień i rdzę (ten co do kabiny do łazienek). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pam _ Napisano Listopad 23, 2021 Dnia 22.11.2021 o 08:23, pamparampam90 napisał: a czego uzywacie zeby sie takich plam pozbyc?? Jakie plamy? Mi się nic nie robi mam satynowy już 14 lat Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pam _ Napisano Listopad 23, 2021 Może ten całkiem błyszczący tak odbiera i zaplamia się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pusia 0 Napisano Sierpień 22, 2023 Zamknij korek od zlewu nalej wody /żeby objęło plamę/ i wsyp 2-3 garście proszku do prania następnego dnia umyj zlew. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach