Milunia25 0 Napisano Maj 2, 2021 (edytowany) Witam. Nie wiem ,czy dobrze trafiłam ,ale może znajdę jakąś dobrą duszyczkę która udzieli mi odpowiedzi na moje pytanie a mianowicie wynajmuję dom z ogrodem oraz kawałek podwórka oraz garaż . Odkąd się wprowadziliśmy właścicielka chodzi po podwórku oraz za oknami wraz z całą rodziną. Ostatnio,gdy jej zwróciłam uwagę ,że nie jest nam to na rękę ,ponieważ na czas wynajmowania posesja należy do najemcy usłyszałam odpowiedź ,że posesja należy do niej i będzie robiła to co będzie uważała za stosowne a jak nam nie pasuje to możemy sobie szukać czegoś innego ,bo na nasze miejsce ma 10chetnych. Dodam ,że nie zalegamy z żadnymi opłatami płacimy zawsze na czas o podwórko równiez dbamy . Moje pytanie więc co mogę zrobić w tej sytuacji ? Już nie wiem sama co mam o tej sytuacji myśleć . Edytowano Maj 2, 2021 przez Milunia25 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jadźwa 1 Napisano Maj 2, 2021 A masz podpisaną z nią jaką umowę wynajmu czy tylko wynajmujesz tak na słowo? 1 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Milunia25 0 Napisano Czerwiec 20, 2021 Wynajmuje bez umowy powiedziała ,że nie jest jej na rękę podpisywać umowę . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bimba 2827 Napisano Czerwiec 20, 2021 Dnia 2.05.2021 o 15:48, Milunia25 napisał: Odkąd się wprowadziliśmy właścicielka chodzi po podwórku oraz za oknami wraz z całą rodziną. Ostatnio,gdy jej zwróciłam uwagę ,że nie jest nam to na rękę ,ponieważ na czas wynajmowania posesja należy do najemcy usłyszałam odpowiedź ,że posesja należy do niej i będzie robiła to co będzie uważała za stosowne a jak nam nie pasuje to możemy sobie szukać czegoś innego ,bo na nasze miejsce ma 10chetnych. 4 godziny temu, Milunia25 napisał: Wynajmuje bez umowy powiedziała ,że nie jest jej na rękę podpisywać umowę . Szukasz nowego lokum a panią właścicielkę zgłaszasz do Urzędu Skarbowego żeby zapłaciła podatek plus karę. Ludzi trzeba uczyć kultury, skoro rodzice ich nie nauczyli. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
milytwardziel 1 Napisano Czerwiec 20, 2021 A musisz wynajmowac ? Ostatnio widzę coraz większą zgubę młodych ludzi. Parują się bez ślubu, bez niczego na kocią łapę i idą mieszkac do obcych ludzi tak jakby swoich rodziców mieli gdzieś. Zamieszkajcie u rodziców i zobaczycie jak Wasza połówka ich traktuje bo tak samo traktowac będzie Was. No ale po co ? Ważniejsze przecież zadowalanie zmysłów, prywatnośc tak zwana Kasę płacic a póżniej nawet kawałka ściany nie miec. Po 30-stce będzie kredycik na resztę życia najwyżej No i prawie bankowy rozwód 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Milunia25 0 Napisano Czerwiec 21, 2021 16 godzin temu, milytwardziel napisał: A musisz wynajmowac ? Ostatnio widzę coraz większą zgubę młodych ludzi. Parują się bez ślubu, bez niczego na kocią łapę i idą mieszkac do obcych ludzi tak jakby swoich rodziców mieli gdzieś. Zamieszkajcie u rodziców i zobaczycie jak Wasza połówka ich traktuje bo tak samo traktowac będzie Was. No ale po co ? Ważniejsze przecież zadowalanie zmysłów, prywatnośc tak zwana Kasę płacic a póżniej nawet kawałka ściany nie miec. Po 30-stce będzie kredycik na resztę życia najwyżej No i prawie bankowy rozwód Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Milunia25 0 Napisano Czerwiec 21, 2021 17 godzin temu, milytwardziel napisał: A musisz wynajmowac ? Ostatnio widzę coraz większą zgubę młodych ludzi. Parują się bez ślubu, bez niczego na kocią łapę i idą mieszkac do obcych ludzi tak jakby swoich rodziców mieli gdzieś. Zamieszkajcie u rodziców i zobaczycie jak Wasza połówka ich traktuje bo tak samo traktowac będzie Was. No ale po co ? Ważniejsze przecież zadowalanie zmysłów, prywatnośc tak zwana Kasę płacic a póżniej nawet kawałka ściany nie miec. Po 30-stce będzie kredycik na resztę życia najwyżej No i prawie bankowy rozwód Proszę Pana jak byśmy z mężem mieli taką możliwość abyśmy mogli zamieszkać u rodziców to byśmy zamieszali a nie wynajmowali . Nie pytałam o poradę gdzie mogę zamieszkać ,czy też kupić lub postawić dom . Więc dziękuje serdecznie za odpowiedź . Pozdrawiam Pana serdecznie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Milunia25 0 Napisano Czerwiec 21, 2021 21 godzin temu, Bimba napisał: Szukasz nowego lokum a panią właścicielkę zgłaszasz do Urzędu Skarbowego żeby zapłaciła podatek plus karę. Ludzi trzeba uczyć kultury, skoro rodzice ich nie nauczyli. Dokładnie również o tym myślałam . Przeprowadzka to zdecydowanie najlepsze rozwiązanie w naszej sytuacji ludzie to świnie za przeproszeniem chcieli by wynajmować i jednocześnie z tego korzystać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach