Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Pyotr95

Silne parcie na stolec po przebudzeniu sie ze snu

Polecane posty

Od jakiegos czasu sytuacja sie powtarza - klade sie do lozka by po godzinie - poltorej wstac z silnym parciem na stolec. Wstaje i ide do toalety. Poczatkowo nie moge sie wyproznic przez zaparcie, zaczynam czuc sie zle; nudnosci, chec wymiotowania az w koncu drzenie calego ciala, w szczegolnosci nog. Po oddaniu stolca zle samopoczucie i stres nadal pozostaje przez jakis czas. Uczucie to samo w sobie jest koszmarne, w tym wypadku poteguje to jeszce fakt, ze zjawisko sie powtarza a ja w glowie mam podobne ciezkie problemy z ukladem pokarmowym w przeszlosci.
Poczatkowo za ten stan rzeczy obarczalbym zla diete, jedzenie w poznych godzinach wieczornych i brak odpowiedniego ruchu, jednak np wczoraj ostatni posilek zjadlem o 21 a sytuacja powtorzyla sie okolo 3.30 nad ranem.

Okolo trzy lata temu najprawdopodbniej powaznie zatrulem sie patulina z zepsutych winogron, jadlem rzadko i glowny posilek - obiad - byl bardzo obfity, dodatkowo dochodzily do tego bardzo mocne herbaty pite od rana.

Od momentu zatrucia caly czas mam problem z zagazowaniem / odbijaniem sie. Byly momenty, ze cokolwiek zjadlem, badz wypilem - od razu pojawialo sie problemy, czesto az musialem sie zapierac w sobie np po wypicu miety zeby mi sie odbilo. Przy okazji ta czynnosc jest dosc glosna i uporczywa.

Jak sobie radzic z takimi przypadlosciami? Odpowiednia dieta, ruch - wiadomo, ale co poza tym?

Funkcjonowanie w ciagu dnia jakos da sie przezyc, ale to nocne budzenie sie wykancza mnie psychicznie.

Musisz zbadać przyczynę dolegliwości a nie maskować objawy. Badania jakie były wykonane? od tego polecam zacząć. Problemy z jelitami ma coraz więcej osób, są jednak sposoby na to, poczytajcie sobie o przeszczepieniach mikrobioty jelitowej na stronie Human Biome Institute, ja stamtąd się wszystkiego dowiedziałam o diecie i warunkach umowy. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować