niespodzianka55 0 Napisano Maj 31, 2021 (edytowany) Z moja kolezanka znamy sie od liceum. Zawsze byla to skromna, nawet niesmiala dziewczyna. Przezywalysmy razem pierwsze milosci, imprezy, rozne smutki i radosci. Lecz odkad poznala i z czasem wyszla za maz za swojego faceta i jemu zaczelo sie co raz lepiej powodzic w pracy, to sie zmienila. Jej maz jest prawnikiem, zarabia naprawde dobrze, ona ma prace choc teraz jest na urlopie macierzynskim i nie wie czy do niej wroci. Zaczela sie przechwalac. Tzn nie tak na maxa ale bardziej w sensie "jejku ostatnio wydalam na kurtke 500zl a jednak mi sie nie podoba, ze wydala 300zl na kosmetyczke ale cos tam jej sie nie podoba, albo ze jej maz zarabia tyle i tyle i koledzy mu zazdroszcza i ogranuczaja kontakt. Albo ze zgubila ostatnio 2000zl, ale na szczescie tylko tyle wiec co to jest 2000 itp. Wiec nie takie normalne chwalenie sie ale "zalenie" z podkresleniem ile to ona dzieki niemu kasy nie ma. Ja od zawsze bylam samodzielna, zarabiam calkiem niezle ale uwazam ze moje finanse to moja sprawa. Nie zamierzam sie tym przechwalac. A mnie zaczyna meczyc takie cos bo zawsze gadalo nam sie super a teraz wielka dama bo maz zarabia. Tez mialyscie takie sytuacje? Co odpowiadalyscie w takiej sytuacji? Edytowano Maj 31, 2021 przez niespodzianka55 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niespodzianka55 0 Napisano Maj 31, 2021 Up Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niespodzianka55 0 Napisano Czerwiec 1, 2021 Nikt sie nie wypowie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lara Antipowa 9 Napisano Czerwiec 1, 2021 Za każdym razem wypowiadać zdanie: "to tylko pieniądze" z naciskiem na "tylko" i zmieniać temat. W końcu się zorientuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niespodzianka55 0 Napisano Czerwiec 1, 2021 Ok dzieki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
niespodzianka55 0 Napisano Czerwiec 11, 2021 Ktos jeszcze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach