Patisonek1990 5 Napisano Czerwiec 2, 2021 Hej dziewczyny, czy któraś z Was zaszła w ciążę jak miała niewyregulowana cukrzycę? Jak to u Was było? Lub jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kliop 44 Napisano Czerwiec 2, 2021 Oczywiście da się zajść w ciążę przy źle kontrolowanej cukrzycy. Za to ryzyko wad u dziecka jest dużo większe. Więc jeśli chorujesz, to się lecz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patisonek1990 5 Napisano Czerwiec 3, 2021 Lecze się biorę leki i jestem pod kontrola diabetologa aczkolwiek nie mam do końca idealnego cukru jaki być powinien a obawiam się że mogę być w ciąży Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kliop 44 Napisano Czerwiec 3, 2021 (edytowany) Jesli podejrzewasz, że możesz być w ciazy, musisz iść do lekarza, bo niektóre leki szkodzą w ciazy. I trzeba je zmienić na bezpieczne. Edytowano Czerwiec 3, 2021 przez Kliop Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
takesugar 4 Napisano Czerwiec 8, 2021 skoro sie "obawiasz" to lepiej sie upewnij gdyz pierwsze 3 msc sa kluczowe do rozwoju dziecka. naprawde, nie ma zartow. mozesz poczytac o tym na naturalna plodnosc jeszcze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xenia9 28 Napisano Czerwiec 10, 2021 no to jak podejrzewasz ciążę, to idź do lekarza żeby potwierdził; koniecznie musisz poinformować o wszystkim. ja zaszłam w ciążę przy wysokim TSH i od razu poleciałam do endokrynologa, jak powiedziała, że jestem w ciąży to bez kolejki mnie wzięli. przy staraniach to ogólnie powinno się kontrolować płodność, ja miałam termometr owulacyjny mySense. musisz teraz działać szybko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patisonek1990 5 Napisano Czerwiec 10, 2021 Jestem.pod stałą kontrola diabetologa wie że się staramy. Jak pokażą się 2 kreski to mam odstawic 1 lek. A z wizytą muszę poczekac do 19 czerwca bo to dzień kiedy powinnam dostać miesiaczke raczej mam regularne ale ziwne objawy takie jak duża ilość sluzu, bolą podbrzusze a nawet przed miesiączka takich objawów nie mam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
helena188 13 Napisano Czerwiec 14, 2021 polecam monitorować swój cykl, myślę, że to bardzo ważne przy staraniach o dziecko tak samo jak dbanie o zdrowie i dążenie do regulowania poziomu cukru. Ja korzystam z monitora plodności Afrodyta Smart test owulacyjny ze śliny na smartfon Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kalinka 8 Napisano Czerwiec 29, 2021 oczywiscie, pomoze ci na pewno afrodyta smart do kontrolowania dni plodnych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sarsaqw 48 Napisano Czerwiec 29, 2021 poziom lh sprawdzaj na afrodycie i tak planuj sobie starania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach