Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Rypsyma Sargsan powracam

Armenia kraj w którym tradycja nie zanika

Polecane posty

Tu w Armenii możemy zapomnieć o pieniądzu który tak zdominował  świat  zachodni.  Tu w Armenii podstawą jest rodzina nasi bliscy i my . Armenia to większości kraj   biedny  dominują tu obszary wiejskie a rolnictwo w klimacie wyzywanym trudne  . Ja osobiście twierdze że turyści rąbią wilki bład tak lekceważąc Arminianie ale to naszemu kraju wcale nie szkodzi  a winc stajemy się bardziej zwyczajni i nie ma zagrożenia  zatracenia tego co tryma Ormian a jest to chrescijanstwo ansza kultura tradycja i silny charakter . Musimy wiedzieć że dzis jesteśmy krajem bidnym ale czy zawsze tak było ? Cofnijmy sie do czasów starożytnych gdy byliśmy Od można do morza cofnijmy się do czasów gdy jako pierwsi prymaprylis chrzest i zasialiśmy zurno w Gruzji  . Dziś jak zwykle jesteśmy w  zogrożeniiu  i w żałobie . Mój syn   zapisał sie na kartach w pokoleniu które jest pokoleniem cierpiącym. Po  walce z wrogem musiał walczyć o swoje zycie a potem wrózic do Arcach. gdy wrócił do Armenii nie zaznał tez spokoju tu też Granice sa zagrożone a Azerskie wojsko juz nie tylko arcach nazywa swoim terytorium ale i Sevanske jezioro . Dziś nadal musimy byc silni jak św Hripsime i Gajane . Pamiętajmy że pokolenie mojego syna nadal zyje mimo grzeszności mojego pokolenia względem dziewczynek 20 lat temu i mimo mordu  terrorystów  . Dziewczynki dzieki cudownym rodzicom prysli na świat  a chłopcy nie zginęli w czasie wojny . Bączyki silni jak nasi przodkowie . Armenio kolebko chrześcijaństwa . Armenio kraju zniszczony ale nigdy nie upadający . Hajastan ❤️❤️❤️