Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ladyinred

Zapomniałam 1 tabletki

Polecane posty

Hej. Od 3 lat przyjmuje antykoncepcję (dwuskładnikową). Zawsze przyjmowałam ją w jak zegarku. Sama nie wiem jak to się stało, że zapomniałam wziąść 1 tabletki z nowego opakowania po 7 dniowej przerwie. Wziełam ja z okolo 16 godzinnym opóźnieniem. Jestem świadoma  tego,  że przez 7 dni muszę dodatkowo się zabezpieczać. Niestety w przerwie pomiedzy tabletkami  współżyłam i stąd moje pytanie czy istnieje duże  ryzyko ciąży? Tylko proszę darujcie sobie komenatrze, że nie wolno przedłużać tych przerw, ja to dobrze wiem i jestem załamana, że po tak długim czasie przyjmowania i mi zdarzyło się zapomnieć :( :( 

„Jeśli w tygodniu, w którym pominięto tabletkę doszło do stosunku seksualnego, istnieje prawdopodobieństwo zajścia w ciążę. Należy niezwłocznie skonsultować się z lekarzem.„ To jest cytat z ulotki tabletek, które kiedyś brałam i mowa jest o pierwszym tygodniu z blistra. Przejrzyj ulotkę swoich tabletek. Ogólnie pierwszy tydzień przyjmowania jest najważniejszy ale na szczęście nie spóźniłaś się o więcej niż dobę. 

Od 3 lat przyjmujesz regularnie, więc nie masz sie czym przejmować, na pewno masz owulację zatrzymaną i to opóźnienie to żadne opóźnienie tak naprawdę. Na spokojnie, a pod ręką na zaś i tak warto mieć jakieś zabezpieczenie mechaniczne, ja mam diafragmę Caya

Ja zawsze miałam problem z przyjmowaniem regularnie pigułek... Tak narobiłam, że musiałam odstawić. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i teraz mam tester owulacyjny Afrodyta Smart, który bardzo pomaga mi wyznaczać dokładnie, kiedy mam dni płodne.

Gość Corall
Dnia 22.07.2021 o 23:11, Ladyinred napisał:

Hej. Od 3 lat przyjmuje antykoncepcję (dwuskładnikową). Zawsze przyjmowałam ją w jak zegarku. Sama nie wiem jak to się stało, że zapomniałam wziąść 1 tabletki z nowego opakowania po 7 dniowej przerwie. Wziełam ja z okolo 16 godzinnym opóźnieniem. Jestem świadoma  tego,  że przez 7 dni muszę dodatkowo się zabezpieczać. Niestety w przerwie pomiedzy tabletkami  współżyłam i stąd moje pytanie czy istnieje duże  ryzyko ciąży? Tylko proszę darujcie sobie komenatrze, że nie wolno przedłużać tych przerw, ja to dobrze wiem i jestem załamana, że po tak długim czasie przyjmowania i mi zdarzyło się zapomnieć 😞😞

Nie ze s r a j się... Przecież nic się nie stało??? 

Dnia 26.07.2021 o 15:45, Anka94 napisał:

Od 3 lat przyjmujesz regularnie, więc nie masz sie czym przejmować, na pewno masz owulację zatrzymaną i to opóźnienie to żadne opóźnienie tak naprawdę. Na spokojnie, a pod ręką na zaś i tak warto mieć jakieś zabezpieczenie mechaniczne, ja mam diafragmę Caya

dokładnie najlepsze rozwiązanie to barierowa ochrona, a błonę Caya też mam i jestem zadowolona