R_321 0 Napisano Wrzesień 11, 2021 Cześć, Trochę to głupie, ale nigdy w życiu nie miałam okazji jechać pociągiem. Czy może mi ktoś krótko wyjaśnić , jak kupić bilet z wyprzedzeniem na stronie PKP i czy można płacić Blikiem , kiedy kupić taki bilet ( czy w dzień podróży), czy przyjdzie mi on na maila i muszę go wydrukować czy taki elektroniczny w telefonie do kontroli będzie ok ? I na czym polegają klasy ? Skąd mam wiedzieć, gdzie w pociągu jest klasa 1 ? Czy miejsca tych foteli są jakoś oznakowane ? Chcę uniknąć niepotrzebnego stresu w dniu podróży Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Cisza_nocna 47 Napisano Wrzesień 16, 2021 Może za późno, ale komuś się przyda. Wyszukaj na stronie PKP swoje połączenie , tam będzie przycisk kup bilet . Można płacić blikiem. Ja kupuję np. dzień wcześniej . Przyjdzie na maila. Można wydrukować można z telefonu. Klasa 2 jest tańsza, chyba jest więcej miejsc w przedziałach . Napisane są 1 i 2 na wagonach. Miejsca foteli są oznakowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach