Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
J.Lotti

Silne bóle brzucha kilka godzin po wypiciu szampana

Polecane posty

Witam od jakiegoś czasu po wypiciu kilka kieliszków szampana po kilku godzinach łapią mnie silne bóle brzucha. Przestaje po 2/3 godzinach przestają, często zdarza mi się raz wymiotować przy tym. Na początku myślałam że może to być od jedzenia gdyż po zjedzeniu na wieczór tłustego mięsa mam podobnie (ale nie w tak dużym stopniu, bóle są dużo mniejsze i nie muszę wymiotować). Nie jestem wegetarianka czy coś ale jem po prostu mniej wyrobów mięsnych, więcej ryb, kurczaka i ewentualnie dobrej wołowiny. Ale ten aspekt można wyeliminować. 
Co więcej zauważyłam że ból przychodzi po 2/3 godzinach od spożywania szampana i ewentualnego posiłku przy tym i co ciekawe zaczyna się jak się położę na plecach żeby chwile odpocząć. Wtedy pierwsza godzina jest tragiczna….

Ból ten występuje przy szampanie, nigdy nie po przykładowo whisky z cola.

Zgóry dziękuje za odpowiedz i jakieś rady, gdyż ciężko coś znaleźć w internecie na akurat konkurencie moja przypadłość. 

To może zależeć od gatunku szampana (wina musującego). Pamiętam, że po czerwonym szampanie bardzo mnie bolała głowa, trawienie też nie było najlepsze.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się