Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Rypsyma Sargsan powracam

33 latata od tragedii

Polecane posty

33 lata temu Armenię napotkało  mocne trzęsienie ziemi które w sczególnosci objęło północno zachodnią czenśc ówczesnej Ormiańskiej Republiki Radzieckiej. W Wyniku tej tragedii zgineło 25 tys osób a 500 tys stało sie bezdomnymi . Takie miasta ja Spitak znikły z powierchni zimi i potrzebowały wile lat i pomocy filantropów by móc się odbudować jednak tam już nigdy nic nie bedie takie smao . Powstały nowe cmentarze jednej daty śmierci . Koniec ZSRR to  ciezke lata dla całej Armenii ale mieszkancy pólnocny kraju doznali dramtu po którym nie podnisli się nawet przez te 33 lata . Ja pamiętam ten dzień z perspektywy małej dziewczynki trensinie zimi u nas było dośc mocno odczuwalne ale nikt nie spodziewał się na pocztku tego co dzije sie  100 km na północ od nas . Gdy wóciłam do domu na wsi już mówiono zbierano pomoc  i robiono zbiórki pamietam  jak wile ludzi ze wsi pojechało pomagac  w teraenach epicentrum .Dziś po 30 latach jako matka widze jak mało zrobiły władze Radzickie by zabespieczyc i uratowac tych ludzi . Radziecka archiytektura na papieże miała wytrymać moc trzensienia Ziemi jednak to sie nie stało a ludzie zgineli bo materjał szedł dla góry nie dla ludzi .

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować