Peryl 6 Napisano Styczeń 13, 2022 Szukam inspiracji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pastone 0 Napisano Styczeń 18, 2022 Oczywiście pizza :) Najlepsza taka wypiekana w bardzo dużej temperaturze, ponieważ to właśnie temperatura ma główny wpływ na finalny wypiek... Jednak to właśnie pizza raz- dwa razy w miesiącu jest najczęściej wybierana przez domowników. Królowa pizz zwana Napoletaną powinna być wypiekana powyżej 400 stopni Celsjusza przez okres czasu nie większy niż 120 sekund. Udany wypiek charakteryzują wyrośnięte brzegi i cienki spód pizzy. Czasy wyrastania ciasta nie powinien przekroczyć 24h – Co ważne ciasto te nie powinno być przechowywane w lodówce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kirinka 32 Napisano Styczeń 23, 2022 Jedno to pizza, lubie takie niestandardowe bo nie jem miesa, wiec najczesciej robie z przepisu Pick up limes (po ang. ale tlumaczenie z google jest spoko jesli nie znasz jezyka), drugie to tradycyjne zupy polskie bo mieszkam za granica i lubie znajomych nieogarnietych zszokowac ogorkowa albo szczawiowa czasami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nataliaa9 6 Napisano Marzec 11, 2023 Zależy dla ilu osób mam przygotować posiłek, jeżeli to mała ilość to lubię zrobić spagetti carbonara (oryginalny włoski przepis), a jeżeli gości jest więcej to zazwyczaj daje na blasze zamarynowane udka, podudzia z kurczaka, ćwiartki ziemniaków, cebulka, pieczarki, podlewam nieco bulionem i piekę ponad godzinę (może ok. 80 min) goście zachwyceni a dużo pracy przy tym nie ma Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach