fitexpert 0 Napisano Luty 4, 2022 Makaron wbrew pozorom nie jest aż tak tuczący i "niedozwolony" przy redukcji jak się mówi. Właściwie jego kaloryczność zależy przede wszystkim od rodzaju i ilości dodatków. Wiadomo - ciężki sos z mięsem i masą tłuszczu będzie tuczący. Ale np. porcja pełnoziarnistego makaronu ze świeżymi pomidorami to chyba dość dobra opcja, a zawsze możan to jeszcze "ubrać" jakąś dobrą oliwą. Ja kupuję np dobrej jakości makaron orkiszowy spaghetti albo jakiś ciemny, z pełnego przemiału i nie dość że można się nim najeść, to jeszcze coś wartościowego dostarczamy do organizmu. Co sądzicie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lidka13 1 Napisano Luty 23, 2022 Zgadzam się, to samo tyczy się np ziemniaków, które są dobre na redukcji, a wiele osób je demonizuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gigaset 65 Napisano Luty 25, 2022 ja mysle ze bialko jest istotne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach