Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ada190

Obawa przed ciążą

Polecane posty

Cześć. Około 10/12 dni temu miałam swój pierwszy raz w dni płodne. Mam 19 lat. Zabezpieczyliśmy się jedną prezerwatywą, na koniec sprawdziliśmy czy nie pękła nalewając wody i nic nie przeciekło. Dziś zaczęłam się obawiać bo pobolewa/kłuje mnie brzuch po prawej stronie oraz jak dotykam to też i mam go twardego. Nie wiem czy to głupie, że się boję ale no boje bo nie mają one 100% pewności…

1 godzinę temu, Ada190 napisał:

Cześć. Około 10/12 dni temu miałam swój pierwszy raz w dni płodne. Mam 19 lat. Zabezpieczyliśmy się jedną prezerwatywą, na koniec sprawdziliśmy czy nie pękła nalewając wody i nic nie przeciekło. Dziś zaczęłam się obawiać bo pobolewa/kłuje mnie brzuch po prawej stronie oraz jak dotykam to też i mam go twardego. Nie wiem czy to głupie, że się boję ale no boje bo nie mają one 100% pewności…

Nawet jakbyś była w ciąży, to i tak nic byś jeszcze nie czuła.

A jak tak bardzo się denerwujesz, to poszukaj innej metody anty zamiast nalewać wody do gumki.

Dnia 1.03.2022 o 10:38, Foko Loko napisał:

Nawet jakbyś była w ciąży, to i tak nic byś jeszcze nie czuła.

A jak tak bardzo się denerwujesz, to poszukaj innej metody anty zamiast nalewać wody do gumki.

dziewczyny okres powinnam dostac za 4 dni a dzis mialam sluz z krwia, taki brunatny lub ciemny roz cos takiego. Wedlug 1 aplikacji powinnam miec okres za 4 dni w poatek a wedlug 2 spoznia sie mi 4 dni ale bardziej wiarygodna jest ta 1. Nie wiem czy sie martwic… w koncu zabezpieczalismy sie prezerwatywa ale wskaznik mowi ze 3 i iles tam kobiet na tyle i tak zachodzi w ciaze uzywajac tej formy antykoncepcji mimo,ze nie pekla ani nic..

31 minut temu, Ada190 napisał:

dziewczyny okres powinnam dostac za 4 dni a dzis mialam sluz z krwia, taki brunatny lub ciemny roz cos takiego. Wedlug 1 aplikacji powinnam miec okres za 4 dni w poatek a wedlug 2 spoznia sie mi 4 dni ale bardziej wiarygodna jest ta 1. Nie wiem czy sie martwic… w koncu zabezpieczalismy sie prezerwatywa ale wskaznik mowi ze 3 i iles tam kobiet na tyle i tak zachodzi w ciaze uzywajac tej formy antykoncepcji mimo,ze nie pekla ani nic..

1 marca pisałaś, że stosunek był 10-12 dni temu. Od tego czasu minęły 2 tygodnie. Czyli stodunek był 24-26 dni temu. Nie miałaś przez ten czas miesiączki? Ile trwają Twoje cykle?

Dni płodne są 14 dni przed kolejną miesiączką. Czyli mając miesiączkę planowo za 4 dni, owulację miałaś 10 dni temu czyli 5 marca. Nie ma siły, żeby stosunek 2 tygodnie przed dniami płodnymi skończył się ciążą.

Swoją drogą to by się zgadzało, mogło Cię tero 1 marca boleć na owulację. Ja bym powiedziała, że okres Ci się zaczyna.

A i na przyszłość, jeżeli w tej aplikacji wpisujesz tylko daty, to aplikacja tak czy inaczej nie jest wiarygodna.