Qandzia234 0 Napisano Marzec 21, 2022 Witam Rodzice mają mieszkanie własnościowe, tata zmarł. W spadku otrzymaliśmy po 1/3 z bratem po tacie. Brat chce żeby po sprzedaży mieszkania nas spłaciła. Mama chce kupić sobie mniejsze mieszkanie. Jak powinniśmy się zachować? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Foko Loko 1973 Napisano Marzec 21, 2022 (edytowany) 7 minut temu, Qandzia234 napisał: Witam Rodzice mają mieszkanie własnościowe, tata zmarł. W spadku otrzymaliśmy po 1/3 z bratem po tacie. Brat chce żeby po sprzedaży mieszkania nas spłaciła. Mama chce kupić sobie mniejsze mieszkanie. Jak powinniśmy się zachować? A Ty chcesz mieć to mieszkanie? Poza tym nie macie po 1/3. Mama ma 1/2 mieszkania + połowę połowy ojca. Wy macie podzieloną połowę połowy ojca. Nie wiem jak to wyjdzie ułamkowo, ale o wiele mniej niż 1/3. Edytowano Marzec 21, 2022 przez Foko Loko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Qandzia234 0 Napisano Marzec 21, 2022 (edytowany) Ja nie chce w ogóle pieniążków. Ani mieszkania. Edytowano Marzec 21, 2022 przez Qandzia234 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Foko Loko 1973 Napisano Marzec 22, 2022 22 godziny temu, Qandzia234 napisał: Ja nie chce w ogóle pieniążków. Ani mieszkania. No to w czym problem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Marzec 31, 2022 Najlepiej do specjalisty się udać. Bo te ułamki to tak jak ktoś wyżej napisał, ale to nie jest wcale taka prosta sprawa. Skąd jesteś? Mi w temacie spadku pomagał mecenas Michał Mindykowski. Ma kancelarię w Gdańsku Wrzeszczu. Doskonale ogarnia tematykę i jeśli to Twoja okolica to umów się na spotkanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach