Klaudiaoooo4 0 Napisano Maj 18, 2022 Dziewczyny, zaczęliśmy starać się o dziecko jakiś rok temu, bez większej spiny. Pol roku temu będąc prywatnie u ginekologa wykonałam sobie badania krwi, jak stwierdził wszystko w normie. Było tam wszystko począwszy od ferrytyny po FT4. Dodatkowo miałam wykonane badanie USG, trafilam akurat w owulacje , komórka jajowa o odpowiedniej wielkości, wszystko ok. Jak to ujął ginekolog „wszystko jak w szwajcarskim zegarku”. Kolejne starania nie przynosiły ciąży. Mąż prowadzi siedzący tryb życia oraz sporo pali jak i piwkuje, wiec stwierdziłam ze może ma wolne nasienie. Zdecydowałam zgłosić się jednak do przychodni z problemem zajścia w ciążę, pobrano mi krew i niespodzianka- wysoka prolaktyna 75. Następnie powtórzono krew podczas miesiączki i niewiele spadła do 68. Reszta idealna. Lekarz spytał się czy dobrze widzę, bo może to świadczyć o guzie przysadki. Jestem przerazona. Nie mam żadnych objawów wysokiej prolaktyny, tj. żadnego nadmiernego owłosienia, wycieku płynu z piersi, senności. Okresy regularne od zawsze co do dnia. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach