Plusska 1 Napisano Czerwiec 22, 2022 Witam serdecznie łuszczyków i osoby zainteresowane właśnie tym tematem, Czy jeśli dostałam teraz przepisane przez lekarza dermatologa sterydowe maści na skórę i jest znacząca poprawa to pozbędę się już problemu na stałe? Mam diagnozę łuszczycy od jakiegoś czasu. Nie wiem skąd się to u mnie wzięło. Nikt w rodzinie nie choruje, a ta choroba jest okropna. Swędzi, powoduje otarcia, nieprzyjemne odczucie na skórze, ból. Chcę się tego pozbyć jak najszybciej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marlenka 6 Napisano Czerwiec 23, 2022 hej kochana ;) niestety na zawsze się nie pozbędziesz - nie ma szans. u nas w rodzinie ja chora i tata. też nie wiadomo skąd się to przypałętało ale jak zaczęłam czytać to ta choroba często bywa uśpiona i może u kogoś w rodzinie się pojawić lub pojawiała w przeszłości ale nie zdiagnozowano. tak jak mówię to choroba na całe życie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Basica 2 Napisano Czerwiec 23, 2022 I prawda i nie prawda co piszecie :) łuszczyca jest na stałe, nie da sie jej wyleczyć. ale odpowiednio dbając o siebie można ją zaleczyć żeby nie było nawrotów! :) to możliwe znam wiele takich przypadków które nie mają latami żadnych zmian. Najlepiej dopytać dermatologa, który przepisał takie leki, jak to będzie wyglądało. Po silniejszych lekach w formie maści, przeszły na słabsze tj na kosmetyki pielęgnacyjne i problem nie wrócił. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Plusska 1 Napisano Czerwiec 24, 2022 a co robią żeby nie mieć łuszczycy? na sterydach wiecznie być nie mogę... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Basica 2 Napisano Czerwiec 24, 2022 Zachęcam do kontaktu ze sklepem Centrum Łuszczycy. Tam doradzą ci odpowiednią pielęgnację prewencyjną jak ja to nazywam :D wiem że mają dobre rzeczy z minerałami z morza martwego - sól do kąpieli i błotko do okładów. Może jakieś dobre szampony jeśli masz też łuszczycę na głowie albo mleczko z olejkiem konopnym. Ale to ci w sklepie polecą na podstawie kilku pytań. ja nie czuję się kompetentna żeby udzielać takich rad i brać za nie odpowiedzialność Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach