AgnieszkaStr987 0 Napisano Czerwiec 25, 2022 Hej, Dowiedziałam się rok temu że mam wadę - 0.5 i - 1.0. Przez jakiś miesiąc na początku nosiłam je cały czas, widziałam obiektywnie o wiele gorzej po zdjęciu okularow i słyszałam że nie warto nosić okularów cały czas bo to rozleniwia wzrok. Od tego czasu noszę okulary tylko do kina, tablicy w szkole, teatru itp., jak patrzę blisko od razu zdejmuje. Jednak czuje się o wiele lepiej w okularach. A wy co sądzicie o noszeniu okularów cały czas przy małej wadzie? Jakie macie z tym doświadczenia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AgnieszkaStr987 0 Napisano Wrzesień 5, 2022 Ktoś coś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Foko Loko 1973 Napisano Wrzesień 5, 2022 10 minut temu, AgnieszkaStr987 napisał: Ktoś coś? Gdzieś to już widziałam... Nosisz okulary zgodnie z zaleceniem lekarza. Jak lekarz powiedział, żeby zdejmować w konkretnych sytuacjach, to wtedy zdejmujesz. Jak nie powiedział, to idź na wizytę i dopytaj. Nie ma czegoś takiego jak rozleniwianie wzroku... a widzisz gorzej po zdjęciu okularów, bo się przyzwyczaiłaś do tego, że w nich widzisz normalnie, tak jak powinnaś. Wzrok tak czy inaczej pracuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach