Kici11 0 Napisano Lipiec 14, 2022 Czesc dziewczyny. Od dzisiaj przyjmuję tabletki dostinex na obniżenie prolaktyny 1/2 tabletki na tydzień. Czy może stosowałyście ten lek i udało Wam się zajść w ciążę. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Foko Loko 1975 Napisano Lipiec 14, 2022 3 minuty temu, Kici11 napisał: Czesc dziewczyny. Od dzisiaj przyjmuję tabletki dostinex na obniżenie prolaktyny 1/2 tabletki na tydzień. Czy może stosowałyście ten lek i udało Wam się zajść w ciążę. Pozdrawiam Dostinex powinno się odstawić na miesiąc przed zajściem w ciążę więc musisz zbić prolaktynę i zajść w ciążę. Generalnie jeżeli nie masz żadnych guzów, a badanie obciążenia prolaktyną wyszło ok, to hiperprolaktynemia jest często wysiłkowa. Lekarze często przepisują leki niepotrzebnie, a prolaktynę można zbić po prostu trybem życia. Ja mam hiperprolaktynemię z wynikami osiągającymi momentami 4x podwyższoną normę, a w ciążę zaszłam praktycznie bez większych starań. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kici11 0 Napisano Lipiec 14, 2022 1 godzinę temu, Foko Loko napisał: Dostinex powinno się odstawić na miesiąc przed zajściem w ciążę więc musisz zbić prolaktynę i zajść w ciążę. Generalnie jeżeli nie masz żadnych guzów, a badanie obciążenia prolaktyną wyszło ok, to hiperprolaktynemia jest często wysiłkowa. Lekarze często przepisują leki niepotrzebnie, a prolaktynę można zbić po prostu trybem życia. Ja mam hiperprolaktynemię z wynikami osiągającymi momentami 4x podwyższoną normę, a w ciążę zaszłam praktycznie bez większych starań. Ja się staram jakoś 3-4 MSC i bez żadnych jakichkolwiek efektów. Ostatnio miałam wyciek mały z piersi i ból lekarz przepisał mi Castangus ale niestety wyciek jak nacisne nie przestał. Od dzisiaj mam brać dostinex 1/2 tabletki przez 4-6 tygodni i zrobić badanie prolaktyny.. Mam nadzieję że kolejne badania wyjdą dobrze i wkoncu doczekam się upragnionego dziecka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Foko Loko 1975 Napisano Lipiec 14, 2022 2 minuty temu, Kici11 napisał: Ja się staram jakoś 3-4 MSC i bez żadnych jakichkolwiek efektów. Ostatnio miałam wyciek mały z piersi i ból lekarz przepisał mi Castangus ale niestety wyciek jak nacisne nie przestał. Od dzisiaj mam brać dostinex 1/2 tabletki przez 4-6 tygodni i zrobić badanie prolaktyny.. Mam nadzieję że kolejne badania wyjdą dobrze i wkoncu doczekam się upragnionego dziecka. 3-4 miesiące to jeszcze nie jest tak długo. Wiem, że to się tak wydaje, ale to jeszcze norma, więc na spokojnie. Poświęć te 6 tygodni, zbij prolaktynę na normalny poziom, odczekaj miesiąć i wtedy się starajcie, bo przy lekach się nie powinno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach