Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Marti2424

Rozstępy na piersiach

Polecane posty

Hej. Mam problem z rozstępami w ciąży jednak nie tymi najczestrzymi jak np na brzuchu oraz udach tylko na piersiach. Zawsze miałam drobny biust a mimo to w wieku około 15-stu lat pojawiły się na nim rozstępy chociaż okres dojrzewania nie zmienił ich jakoś wyraźnie. Najwyraźniej skóra na piersiach była już wtedy napięta i nawet drobna zmiana objętości była sporym obciążeniem co zostawiło ślady widoczne przez następne lata, pewnie i na resztę życia. Teraz urósły o jakieś 4 rozmiary i jakiś czas temu nagle pojawiły się bardzo brzydkie ślady na skórze pod i z boku sutków, dość nagle i szybko zwiększył się ich obszar co mnie zaniepokoiło. Ślady nie swędzą i nie bolą(co najwyżej lekko rwą) ale są mocno wyczuwalne pod palcami, mają fakturę bliznowca. Również sutki momentami okrutnie boją, zwykle pojedynczo, zmieniły się drastycznie od ciąży ale nie dają mi puki co powodów do zmartwień. Jak powinnam dbać o piersi w tej sytuacji i czy można potem jakoś te rozstępy i mankamenty skóry usunąć? Smaruje oliwką dla dzieci, maścią , witaminą a oraz maścią skin4help. Co jakiś czas również wyciskam i oczyszczam sutki z siary. Przyznam, że te zmiany podkopały moją samoocenę i zamieniły piersi w kompleks, nie czuję się już z nimi komfortowo ale świadomość, że poświęcam je dla dziecka zmusza mnie to ignorować. Jak Wy poradziłyście sobie z takim poświęceniem? Wasze piersi wracały częściowo do formy po ciąży? Poddawałyście się potem jakimś zabiegom poprawiającym wygląd/kondycję? 

Powiem tak. Na wygląd nie masz dużego wpływu. Możesz zawsze smarować różnymi olejkami, ale prawda jest taka, że rozstępy są genetyczne. Zależy też jaką masz elastyczną skórę. Ale.. właśnie ale ciesz się posiadając piersi bo po ciąży i karmieniu to możesz ich już nigdy nie zobaczyć. 🤣 Z pięknego C stało się małe B. 

6 godzin temu, Muminek95 napisał:

Powiem tak. Na wygląd nie masz dużego wpływu. Możesz zawsze smarować różnymi olejkami, ale prawda jest taka, że rozstępy są genetyczne. Zależy też jaką masz elastyczną skórę. Ale.. właśnie ale ciesz się posiadając piersi bo po ciąży i karmieniu to możesz ich już nigdy nie zobaczyć. 🤣 Z pięknego C stało się małe B. 

Na początku cieszyły takie melony, jak wygrana na loterii - figura od razu inaczej się prezentowała...  Dla kogoś z wiecznym B chowanym na wolnosci bez fiszbin i innych ograniczeń taka zmiana wywraca o 180° calutkie życie którego trzeba nauczyć się na nowo z innej perspektywy! Ale rosło dalej i dalej i teraz wyć się tylko chce, że się zdjęcia chociaż nie zrobiło za czasów ich świetności i tylko powrót do wspomnień pozostał 😆

Rozstępów nie mam nigdzie, co najwyżej jakieś lekkie nitki na biodrach, widoczne tylko jak się ich szuka... Najwyraźniej geny skazały na zagładę tylko piersi... Zobaczymy co po karmieniu z nich zostanie i wtedy pewnie będę próbować ratować jakimiś zabiegami czy innymi wynalazkami 🙄

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować