Kokololo 1 Napisano Wrzesień 14, 2022 Czesc. Czy ktos moglby mi pomoc? Mam problem z nową pracą i umową a właściwie jej brakiem. Zostałam zatrudniona w pewnej firmie. Zaczęłam pracę bez umowy, zadnej, ani zlecenie ani o pracę poniewaz dostalam skierowanie na badania medycyny pracy i czekalam na termin kiedy moge tam się zjawić. W między czasie pracowałam juz tej firmie, byłam tam 2 dni po czym okazalo sie ze firma jest na skraju bankructwa nie ma kto pracowac, nie ma pieniędzy nie ma nic. Zrezygnowałam. I teraz moje pytanie. Czy mozna jakos odzyskac pieniędze za te 2 dni które przepracowałam? Czy raczej nie masz szans, bo nic nie udowodnie. Dziekuje za odpowiedzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MakePEACE 2 Napisano Październik 19, 2022 Oszustwo Art. 286 § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. § 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy. § 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. § 4. Jeżeli czyn określony w § 1-3 popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściganie następuje na wniosek pokrzywdzonego. To sobie przygotuj w pismie moze byc emailem z wizja, ze sprawe zglosisz na Policje (powinni sie zajac juz od drobnych kwot z tego Art-a), i powinno zadzialac. Pwodzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach