Hintina 0 Napisano Lipiec 3, 2023 że stosuje się lep na muchy. Mucha też zwierzę i też czuje, a wisi na tym lepie i cierpi. Czasem się krzywo przyklei, niewygodnie i zdycha godzinami z głodu i pragnienia. Mnie osobiście to przeraża, uważam, że jest to bardzo nieetyczne i że lepy powinny zostać wycofane. Jakie jest wasze zdanie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pati1236 6 Napisano Lipiec 17, 2023 Dnia 3.07.2023 o 20:23, Hintina napisał: że stosuje się lep na muchy. Mucha też zwierzę i też czuje, a wisi na tym lepie i cierpi. Czasem się krzywo przyklei, niewygodnie i zdycha godzinami z głodu i pragnienia. Mnie osobiście to przeraża, uważam, że jest to bardzo nieetyczne i że lepy powinny zostać wycofane. Jakie jest wasze zdanie? Nie uważam to za etyczne. Sama w domu osobiście tego nigdy nie miałam. Zazwyczaj w zadbanym domu,to jest może kilka muszek,ale jak chodziłam jako siostra PCK,do domów w których był syf,a żona podopiecznego brała wszystko co jej ludzie dali,bo chodziła po wsi,mówiła,że głodna,to w okresie letnim,gdzie dostawała jabłka, ze sklepu pomidory,które były zepsute,to tam była tragedia,ale zdrowi ludzie myślę,że umieją nad muchami zapanować. Ja niestety nie umiem nad chorymi ludźmi,którzy nic nie potrafią wyrzucać i zbierają śmierci. Na początku mimo protestów,bo ten pan był miły i bardziej oczekiwał rozmowy niż sprzątania,to naprawdę się starałam i codziennie było to samo. Później już poprostu odpuściłam i robiłam tylko to co musze,bo czasem coś wywalisz,to jeszcze są pretensje. Najlepszy był ich pokój,którego nie używali,a mieli skład na ubrania większy niż na szmateksie, wszystko na podłodze i to ogromna kupa ciuchów na całym pokoju,że ani wejść,ani przejść,a dźwi,to tylko uchylić się dało. No i oczywiście trzeba było większość tego wywalić,niektóre rzeczy były spleśniałe. Na drugi dzień przychodzimy i afera o dosłownie kawałek firanki. Pani z którą pracowałam pokazała mu dopiero,że to nie firanka,tylko kawałek i tak o każde śmieci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach